Οι Έλληνες είναι από τους πιο «αδέξιους» κατόχους smartphones

by George Polyzos • On 31-10-2014 • AT 3:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone_user

Σύμφωνα με έρευνα της Square Trade, σχεδόν το 40% των Ελλήνων, Ιταλών και Ισπανών κατόχων smartphones έχουν υποστεί ζημιές στις συσκευές τους, την τελευταία διετία.

Πιο συγκεκριμένα, η Square Trade, εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή συμβολαίων  προστασίας ηλεκτρονικών συσκευών, ανακοίνωσε τα στοιχεία της έρευνας που καταδεικνύει ότι οι κάτοικοι των χωρών του μεσογειακού Νότου -με προεξάρχοντες τους Έλληνες- αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν ή να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα τους smartphones, σε ποσοστό περίπου 40% των κατόχων.

Η πανευρωπαϊκή έρευνα της Square Trade διήρκησε δύο χρόνια και κατατάσσει στο βάθρο των πιο «αδέξιων» τους Έλληνες σε ποσοστό 40%. Ακολουθούν σε μικρή απόσταση οι Ιταλοί (39,8%) και οι Ισπανοί (38,9%). Ωστόσο, η λίστα δεν κυριαρχείται από τη Μεσόγειο αφού στις επόμενες θέσεις συναντάμε τη Νορβηγία (37,8%), τη Μ. Βρετανία (37,2%) και την Ιρλανδία (37%).

Στον αντίποδα, οι πιο προσεκτικοί ανάμεσα στις 18 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, αναδεικνύονται οι Βέλγοι και οι Πολωνοί, με ποσοστά κάτω του 25% των κατόχων smartphones. Η έρευνα έδειξε ότι περίπου ένας στους τρεις παθόντες περίμενε τουλάχιστον επί 7 ημέρες για να επισκευαστεί η συσκευή του.

Ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της Square Trade στην Ευρώπη, δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου είναι λιγότερο προσεκτικοί, μεταξύ των κατόχων κινητών τηλεφώνων».

Και πρόσθεσε: «Αν και το ποσοστό των smartphones που έχουν υποστεί βλάβες, ποικίλλει από χώρα σε χώρα, είναι σαφές ότι τελικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν βιώσει ζημιές στο τηλέφωνό τους με κάποιο τρόπο. Το να μιλά και να βαδίζει κανείς είναι μεν ασφαλές, αλλά είναι πιθανό τα -ολοένα και εξυπνότερα- τηλέφωνά μας, να μας βάζουν σε κίνδυνο, αποσπώντας την προσοχή και τη ματιά μας από το δρόμο».

Καθώς η έρευνα κατέγραψε ένα ποσοστό 53% περιστατικών πρόσκρουσης ανθρώπων πάνω σε άλλους, λόγω απόσπασης της προσοχής τους από τη χρήση του smartphone, ο Kevin Gillan σχολίασε: «Όλοι θα θέλαμε να παραμένουμε διαρκώς “συνδεδεμένοι”, αλλά υπάρχουν και στιγμές που θα χρειαστεί να “κατεβάσουμε διακόπτες”, όπως για παράδειγμα όταν περπατάμε στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι όσο πιο έξυπνα γίνονται τα κινητά, τόσο πιο συχνά γίνονται τα ατυχήματα».

[Δ.Τ. Square Trade]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons