Οι ελάχιστες απαιτήσεις για κράνη VR από τα Windows 10

by Nikos Kaimakamis • On 22-11-2016 • AT 12:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

microsoft-vr

Έχουμε μπει στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας και η Microsoft μας δείχνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που την υποστηρίζουν στα Windows 10. 

Η Microsoft θέλει να δημιουργήσει μία πλατφόρμα που να μπορούν να εκμεταλλεύονται όλες οι συσκευές VR, χωρίς να είναι ανάγκη να χρησιμοποιούν το δικό τους λογισμικό, εμπνευσμένη από τη λογική που διέπει και το Microsoft HoloLens, το οποίο έχει τη δική του AR πλατφόρμα. Σύμφωνα με το Verge, η Microsoft δοκιμάζει ένα εργαλείο, το “Windows Holographic First Run”, το οποίο ελέγχει το hardware για το εάν είναι συμβατό με τεχνολογίες VR και AR.

Σε γενικές γραμμές, η Microsoft δηλώνει ότι ένας υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα Windows 10, για να μπορεί να συνεργάζεται αρμονικά με κράνη VR και AR θα πρέπει να έχει μνήμη RAM τουλάχιστον 4 GB, κάρτα γραφικών με υποστήριξη DirectX 12, τετραπύρηνο επεξεργαστή, με τουλάχιστον δύο πυρήνες που να υποστηρίζουν τεχνολογία hyper threading και μία τουλάχιστον θύρα USB 3.0. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτά είναι αρκετά βασικά και μπορεί να τα βρει κανείς σε αρκετούς φορητούς και σταθερούς υπολογιστές του εμπορίου.

Ένα άλλο στοιχείο που αποκάλυψε η Microsoft είναι ότι τα κράνη VR για τα Windows 10 δεν θα ξεπερνούν τα 300 ευρώ σε τελική τιμή, οπότε μπορεί να πει κανείς ότι θα είναι σχετικά προσιτή αγορά, δεδομένου ότι η τεχνολογία αυτή ακόμα δεν έχει γίνει τόσο μαζική, ώστε οι τιμές να πέσουν περαιτέρω.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons