Οι εκφράσεις σας στο avatar μέσω Oculus Rift

by Nikos Kaimakamis • On 21-05-2015 • AT 4:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

oculus vr

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με δημιουργούς του Oculus Rift, βρήκαν τρόπο οι εκφράσεις του προσώπου να περνούν στο avatar μας. 

Το σενάριο αυτό μοιάζει σαν να έχει βγει από την ταινία Avatar, καθώς μέσα από το Oculus Rift και το κατάλληλο hack θα μπορεί κανείς να κάνει το avatar του στον κόσμο του virtual reality να συνοφρυώνεται και να χαμογελά, όπως κάνει το ίδιο το πρόσωπό του στον πραγματικό κόσμο. Αυτό εκτιμάται ότι θα δώσει περισσότερο νόημα στον virtual χαρακτήρα του καθενός.

Το Oculus Rift θα μπορεί να εντοπίζει όλες τις κινήσεις του στόματος του κατόχου του με μία ειδική 3D κάμερα που θα είναι ενσωματωμένη πάνω του. Τα σημεία επαφής του κράνους με το κεφάλι του χρήστη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αισθητήρες και με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να γίνει η μεταφορά των δεδομένων που απαιτούνται, έτσι ώστε το avatar να δείξει σε πραγματικό χρόνο τις εκφράσεις του ανθρώπου στον virtual κόσμο.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο η αλληλεπίδραση στον virtual κόσμο θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα για όσους χρησιμοποιούν το virtual reality, ενώ το Facebook, δια στόματος του συνιδρυτή του, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τις νέες δυνατότητες που μπορεί να φέρει το Oculus Rift στην κοινωνική δικτύωση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons