Οι αστροναύτες της NASA παρέα με ιδιώτες στον ISS

by Nikos Kaimakamis • On 27-01-2015 • AT 4:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

nasa iss astronaut

Η NASA αποφάσισε να δώσει στις ιδιωτικές εταιρείες SpaceX και Boeing τη δυνατότητα να μεταφέρουν αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από το 2017. Η NASA δήλωσε ότι δεν προτίθεται να δώσει και πάλι χρήματα στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος της Ρωσίας για τη μεταφορά αστροναυτών στον ISS, καθώς σε σχετική συνέντευξη Τύπου, η NASA δια στόματος του Διευθυντή της, Charles Borden τόνισε ότι θέλει να επικεντρωθεί στην εξερεύνηση του διαστήματος και τις αποστολές προς τον Άρη και να αφήσει σε ιδιώτες τις αποστολές σε χαμηλή τροχιά.

Η Boeing έχει έτοιμη την κάψουλα CST-100, ενώ το SpaceX Dragon είναι η πρόταση της εταιρείας του Elon Musk. Το κόστος της μεταφοράς ενός αστροναύτη με κάθε μία από τις δύο λύσεις φτάνει τα 58 εκατομμύρια δολάρια, ενώ -σύμφωνα με τη NASA- οι Ρώσοι ζητούν 70 εκατομμύρια δολάρια για κάθε μεταφορά αστροναύτη. Μέχρι στιγμής, η πρόταση της Boeing φαίνεται να υπερτερεί έναντι εκείνης της SpaceX για την ασφάλεια μεταφοράς αστροναυτών, ενώ η NASA ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να επικρατήσει η μία λύση έναντι της άλλης, αλλά να έχει στη διάθεσή της και τις δύο επιλογές.

Και οι δύο επιλογές αναμένεται να είναι διαθέσιμες από το 2017 και έπειτα, ενώ τη δεκαετία του 2030, η NASA επιδιώκει να έχει στείλει μία επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Από το 2011 και έπειτα, η NASA βασιζόταν στην ρωσική τεχνολογία προκειμένου να μπορεί να στέλνει ανθρώπους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons