Οι απαιτήσεις συστήματος για το Oculus Rift

by Nikos Kaimakamis • On 22-05-2015 • AT 11:20 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

OculusSide

Ωραίος ο κόσμος της δυνητικής πραγματικότητας, αλλά χρειάζεται υπολογιστική ισχύ, όπως δείχνουν οι απαιτήσεις συστήματος που ανακοίνωσε το Oculus Rift. 

Για να μπορεί κανείς, λοιπόν, να έχει μια ομαλή εμπειρία εμβύθισης με το Oculus Rift, το οποίο είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία λίαν συντόμως, θα πρέπει να έχει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Core i5-4590, χωρίς να σημειώνεται εάν υπάρχει αντιστοιχία με κάποιον επεξεργαστή της AMD.

Η μνήμη RAM θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 GB, το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να είναι Windows 7 Service Pack 1, ενώ στον τομέα της συνδεσιμότητας, θα πρέπει να υπάρχει θύρα HDMI 1.3 και δύο θύρες USB 3.0. Η κάρτα γραφικών θα πρέπει να είναι NVIDIA GTX 970 ή AMD 290.

H κάρτα γραφικών θα πρέπει επίσης να είναι ικανή να υποστηρίζει δύο οθόνες ανάλυσης 2160×1200 pixels, επομένως οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Όπως αναφέρει και η Oculus στο επίσημο blog της, ένα παιχνίδι που τρέχει στα 1080p και τα 60 Hz, απαιτεί 124 εκατομμύρια pixels το δευτερόλεπτο. Το Oculus Rift μοιράζει 90 Hz σε δύο οθόνες και οι απαιτήσεις του φτάνουν στα 233 εκατομμύρια pixels το δευτερόλεπτο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons