Οι ανακοινώσεις του 8ου Google I/O

by George Polyzos • On 29-05-2015 • AT 4:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google-io-stage

Περισσότεροι από 6.000 προγραμματιστές βρέθηκαν στο κέντρο Moscone του San Francisco συμμετέχοντας, με εκατομμύρια άλλους μέσω live streaming, στο 8ο ετήσιο Google I/O.

Κορωνίδα των ανακοινώσεων αποτελεί σίγουρα το Android M, που θα πρέπει να θεωρείται η πιο ισχυρή έκδοση του Android μέχρι σήμερα, με εκατοντάδες βελτιώσεις πάνω στην πλατφόρμα. Από τις σημαντικότερες βελτιώσεις του νέου λειτουργικού είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και η επανεξέταση των αδειών των εφαρμογών έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να διαλέξετε ποιες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι εφαρμογές.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε το Android Pay που θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει συναλλαγές με το κινητό του, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει οποιαδήποτε εφαρμογή. Σαν μέρος της κυκλοφορίας του Μ, επεκτάθηκε το Google Now ώστε να δοθεί on-demand βοήθεια τη στιγμή που τη χρειάζεται ο χρήστης απ’ όπου κι αν βρίσκεται, μέσω του κινητού. Επίσης γίνεται ευκολότερη η εύρεση νέων εφαρμογών και περιεχομένου μέσα σε αυτές, το οποίο είναι καλό και για τους χρήστες αλλά και τους προγραμματιστές.

Κατά την πρώτη ημέρα του Google I/O παρουσιάστηκε επίσης και η εφαρμογή Φωτογραφίες η οποία προσφέρει ένα μοναδικό σημείο για φωτογραφίες και βίντεο και βοηθάει τους χρήστες κάνοντας την ταξινόμηση πιο γρήγορη.

Ανακοινώθηκε ακόμη το Project Brillo, μια καινούργια πλατφόρμα που κατάγεται από το Android και επιτρέπει στους προγραμματιστές και κατασκευαστές να δημιουργούν συνδεδεμένες συσκευές. Ως κομμάτι του Project Brillo εισάγεται ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας (Weave) σε συνεργασία με τη Nest, προγραμματιστές APIs και ένα πρόγραμμα πιστοποίησης που διασφαλίζει την διαλειτουργικότητα συσκευών και εφαρμογών.

Στο περσινό Ι/Ο παρουσιάστηκε το Cardboard, που επιτρέπει τη μετατροπή του τηλεφώνου σε μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Πλέον, διατίθενται περισσότερες από 500 εφαρμογές Cardboard για ταινίες, παιχνίδια, ταξίδια και εκμάθηση, ενώ περισσότερα από  500 Cardboard viewers έχουν αποσταλεί.

Επιπλέον ανακοινώθηκε η υποστήριξη του iOS για προγραμματιστές και αποστολές Google που έκαναν την εμφάνισή τους, και αφήνουν τους μαθητές να κάνουν εικονικά ταξίδια με Cardboard σε μέρη όπως το φεγγάρι και κάτω από το νερό. Επιπρόσθετα παρουσιάστηκε μία προεπισκόπηση του Jump, που σας αφήνει να απαθανατίσετε τον κόσμο σε βίντεο στο οποίο μπορείτε να μπείτε μέσα.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες, όπως με τα προγράμματα Chromebooks και Android One, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η λειτουργία του λογισμικού ακόμα και εκεί που οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο δεν είναι καλές. Στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώθηκε μια απλοποιημένη έκδοση της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης σε 13 χώρες και 73 εκατομμύρια ανθρώπους που τώρα χρησιμοποιούν την εξοικονόμηση δεδομένων στον Chrome για να περιηγούνται στο διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά. Τέλος, παρουσιάστηκαν οι χάρτες εκτός σύνδεσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons