Οι αέριοι πλανήτες μπορούν να κατοικηθούν

by Nikos Kaimakamis • On 03-02-2015 • AT 5:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

gas-planet

Οι αέριοι πλανήτες θεωρούνται αφιλόξενοι για την υποστήριξη της ζωής, όπως την γνωρίζουμε, αλλά ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον διαφωνούν με αυτό. 

Μέσα από ένα εξειδικευμένο μοντέλο προσομοίωσης που εφάρμοσαν, οι ερευνητές βρήκαν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ένα κοντινό αστέρι ενός αέριου πλανήτη να προκαλέσει παλιρροϊκές δυνάμεις ικανές να απορροφήσουν ένα μέρος των αερίων ενός πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από αυτό και να δημιουργήσει έτσι μία “κατοικήσιμη ζώνη”.

Δεδομένου ότι ο αέριος πλανήτης έχει έναν σταθερό πυρήνα, θα μπορούσε να παραχθεί μέχρι και νερό από την επίδραση του κοντινού αστέρα του, μέσα από τον πάγο που θα υπάρχει στον πυρήνα του. Οι πιθανότητες να γίνουν όλα αυτά έτσι, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για μεταμόρφωση ενός αέριου πλανήτη σε μία νέα… Γη είναι εξαιρετικά περιορισμένες, μιας και θα πρέπει να συντρέχουν πολλοί αντικρουόμενοι παράγοντες.

Το πιο χρήσιμο συμπέρασμα από τα ερευνητικά δεδομένα των επιστημόνων δεν θα πρέπει να είναι να αναμένουμε να ανακαλύψουμε άμεσα πλανήτες σε αέρια μορφή, οι οποίοι να μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή, αλλά να δούμε με διαφορετικό μάτι τόσο το ενδεχόμενο ανακάλυψης εξωγήινης ζωής όσο και να εξετάζουμε από διαφορετική σκοπιά έναν πλανήτη που ανακαλύπτουμε, ακόμα και αν η χημική του σύσταση αποτελείται από δηλητηριώδη αέρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons