Office 2013 Read Mode, ποιος είπε ότι το Word είναι μόνο για να γράφεις;

by dtonias • On 09-09-2012 • AT 9:46 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Office 2013 Read Mode

Το Read Mode αποτελεί ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Office 2013 και δίνει τη δυνατότητα αυτόματης μετατροπής των εγγράφων του Word 2013 στο στυλ ενός interactive περιοδικού. Αν και το Word χρησιμοποιείται κυρίως για τη συγγραφή και την παραγωγή περιεχομένου, ωστόσο πλέον χάρη στις νέες αλλαγές του Office 2013 μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο για την ευκολότερη ανάγνωση μικρών ή μεγάλων εγγράφων.

Όπως θα δείτε στην παραπάνω εικόνα, κατά το άνοιγμα ενός εγγράφου σε Read Mode έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα από τα γραφικά στοιχεία που απαρτίζουν την εφαρμογή, όπως το μενού ribbon, οι μπάρες κύλισης, κλπ. Πείτε γεια στο Word 2013 και στην υπόλοιπη σουίτα εφαρμογών. Ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα να εστιάσει περισσότερο στο περιεχόμενο χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το γραφικό περιβάλλον του Word 2013 ή του Excel 2013. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσης σε πλήρη οθόνη (full screen) αποκρύπτοντας όλα τα γραφικά στοιχεία για ακόμη πιο εύκολη ανάγνωση.

Η πλοήγηση ανάμεσα στις διαφορετικές σελίδες των εγγράφων γίνεται ακόμη πιο εύκολη είτε πατώντας στα αντίστοιχα βέλη που εμφανίζονται στα δύο πλαϊνά άκρα του Word 2013 είτε χρησιμοποιώντας τα βελάκια από το πληκτρολόγιο και είναι παράλληλα βελτιστοποιημένη έτσι ώστε να λειτουργεί εξίσου ικανοποιητικά σε οθόνες αφής με μικρότερες διαγώνιους. Το περιεχόμενο αλλάζει μορφή αυτόματα και γίνεται responsive ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης έτσι ώστε να εμφανίζεται στο χρήστη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Office 2013 Read Mode

Επίσης, η ομάδα του Office 2013 παρέχει αρκετά χρήσιμα εργαλεία κατά την ανάγνωση ενός εγγράφου σε Read Mode έτσι ώστε ο εκάστοτε χρήστης να μη χρειαστεί να αφήσει το Word για να τα χρησιμοποιήσει. Ανάμεσα στα εργαλεία θα βρείτε τη δυνατότητα λεξικού για λέξεις και φράσεις του κειμένου, μετάφρασης σε μία γλώσσα της επιλογής σας καθώς και αναζήτησης στο internet μέσω του Bing.

Word 2013 για το καλύτερο Office που είχατε ποτέ

Office 2013 Read Mode

Παράλληλα, το Resume Reading δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσετε την ανάγνωση ακριβώς από το σημείο που σταματήσατε την τελευταία φορά, χαρακτηριστικό που συναντάμε στους περισσότερους ηλεκτρονικούς αναγνώστες. Μάλιστα, αν το έγγραφο βρίσκεται στο Skydrive τότε το Resume Reading θα λειτουργεί σε κάθε συγχρονισμένο υπολογιστή ή tablet.

Office 2013 Read Mode

Έπειτα από αμέτρητες σελίδες ανάγνωσης σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού το διάβασμα γίνεται κουραστικό για το σώμα και ιδιαίτερα για τα μάτια. Για το λόγο αυτό πλέον κατά το Read Mode υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών χρωματισμών για το φόντο των σελίδων και των γραμμάτων όπως για παράδειγμα το χρώμα σέπια που φροντίζει να προσφέρει πιο ξεκούραστο διάβασμα. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή της αντιστροφής χρωμάτων μεταξύ μαύρων και λευκών χρωματισμών.

Το Office 2013 δείχνει τι είναι εφικτό στα Windows 8 και πέρα

Office 2013 Read Mode

Office 2013 Read Mode

Τέλος, το Object Zoom φροντίζει να δώσει μια interactive αίσθηση στο Read Mode αφού οι εικόνες, τα διαγράμματα, κλπ., που περιέχονται σε ένα έγγραφο μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το χρήστη άμεσα χάρη στην αυτόματη εστίαση με το πάτημα σε κάθε αντικείμενο.

Office 2013 Read Mode

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το προσπαθεί πολύ η MS από ότι βλέπω

  2. Όντως φαίνεται να το προσπαθεί πολύ! Για μένα το microsoft office είναι ότι καλύτερο. Καλό το openoffice και το libreoffice, με έχουν βολέψει σε πολλές περιπτώσεις μια που είναι και free αλλά είναι ένα κλικ κατώτερα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons