Office on Demand, το Office 2013 μαζί σου όποτε το ζητήσεις

by dtonias • On 11-12-2012 • AT 1:26 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Office on Demand

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε στο Office 2013 είναι το Office On Demand. Οι χρήστες που θα αγοράσουν τη συνδρομητική έκδοση της νέας έκδοσης του Office θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή της σουίτας γραφείου της Microsoft πλήρως από οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση, δεδομένου ότι υπάρχει σύνδεση στο internet.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ OFFICE ON DEMAND

Το Office on Demand βασίζεται στη τεχνολογία Click-to-Run που έχει αναπτύξει η Microsoft χάρη στην οποία έχει απλοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό η διαδικασία εγκατάστασης του Office 2013. Το Office on Demand εκμεταλλεύεται το Click-to-Run και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να τρέξουν το Word, το Excel, το PowerPoint, κλπ., εύκολα και γρήγορα (περίπου 15 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τη Microsoft) από οποιοδήποτε υπολογιστή χρησιμοποιείτε χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής.

Η εκάστοτε εφαρμογή τρέχει τοπικά στον υπολογιστή ωστόσο είναι απαραίτητη η σύνδεση στο internet για να γίνει η λήψη των απαραίτητων αρχείων δυναμικά ανάλογα με το πλήθος των χαρακτηριστικών που σκοπεύετε να χρειαστείτε. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο στο Word 2013 τότε δε θα γίνει λήψη όλων των χαρακτηριστικών αυτόματα αλλά μεμονωμένα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Office 2013 παντα μαζι σου

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αρχικά θα χρειαστεί να έχετε εγγραφεί στη συνδρομητική υπηρεσία του Office 2013. Προς το παρόν, μπορείτε να εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση Customer Preview της σουίτας.

Έπειτα, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και μεταβείτε στην ενότητα My Office από το μενού που θα βρείτε στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας. Αν χρησιμοποιείτε ήδη το Office 2013 θα εμφανιστούν ορισμένα από τα έγγραφα που έχετε δημιουργήσει ήδη, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Office on Demand

Λίγο παρακάτω θα βρείτε την ενότητα Office on Demand με τις διαθέσιμες εφαρμογές που μπορείτε να τρέξετε άμεσα από τον Windows υπολογιστή σας.

Office on Demand

Πατώντας σε ένα από τα εικονίδια θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη χρήση της εκάστοτε εφαρμογής.

Office on Demand

Αμέσως μετά, θα γίνει η λήψη ενός εκτελέσιμου αρχείου μικρού μεγέθους που θα χρειαστεί να τρέξετε για να ξεκινήσει η διαδικασία του Office on Demand στον υπολογιστή σας.

Office on Demand

Το Office on Demand βρίσκεται σε εξέλιξη.

Office on Demand

Office on Demand

Σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα θα έχει ανοίξει η εφαρμογή που επιλέξατε και πλέον είστε έτοιμοι να αρχίσετε να την χρησιμοποιείτε. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε έγγραφα του Office επιθυμείτε.

Office on Demand

Αφού τελειώσετε και κλείσετε το παράθυρο, η εφαρμογή θα εξαφανιστεί από τον υπολογιστή σας αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να διαγράψετε οτιδήποτε. Για την ακρίβεια, θα αποθηκευτούν ορισμένα μόνο απαραίτητα αρχεία (cache), ώστε την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το Office on Demand στον ίδιο υπολογιστή η διαδικασία να γίνει ακόμη πιο γρήγορη. Αυτό σημαίνει ότι για να χρησιμοποιήστε ξανά το Office on Demand θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία μέσα από το λογαριασμό σας.

Επίσης, μετά από την πλήρη ανανέωση των Office Web Apps, της δωρεάν online σουίτας γραφείου της Microsoft, θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Office on Demand και να επεξεργαστείτε τα έγγραφα απευθείας από το λογαριασμό σας.

Το Office on Demand αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στις δυνατότητες του νέου Office 2013, χαρακτηριστικό που δεν ήταν διαθέσιμο στις προηγούμενες εκδόσεις. Είναι απλό, γρήγορο και ιδιαίτερα χρήσιμο σε όλους αφού δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, Visio και Project από οποιοδήποτε υπολογιστή όποτε το ζητήσετε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λύσεις ανάγκης είναι αυτά… Καλώς υπάρχουν και εξελίσονται αλλά πχ το web app που έχει μέσω του skydrive κάνει τη δουλειά αλλά δεν συγκρίνεται με το πλήρες office σε ταχύτητα και άνεση.

  • Λύσεις ανάγκης αλλά σωτήριες τις περισσότερες φορές. Το Office Web app κάνει τη δουλειά μέχρι ένα σημείο και αν χρειαστείς το πλήρες Office για πλήρη εργασία απλά το τρέχεις σε οποιοδήποτε υπολογιστή.

 2. Ας υποθέσουμε πως πήγα στο πελάτη . Ανοίγω το laptop για να του δείξω πως κινούνται οι αγορές του . Διαπιστώνω πως ο πελάτης δεν έχει ιντερνετ και δεν μπορώ να συνδεθώ στο Office on Demand. Τι κάνω; 1) ζητώ συγγνώμη και λέω στο πελάτη πως το λάθος είναι δικό του γιατί δεν έχει σύνδεση ίντερνετ. 2) γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια το Office on Demand και εγκαθιστώ το office στο laptop. Υπάρχει κάποιος που θα επέλεγε το 1ο ;

  • Το Office on Demand δε δημιουργήθηκε για να σου αντικαταστήσει το Office στον υπολογιστή σου. Σου δίνει μία μεγάλη ευκολία που πριν δεν την είχες. Από την άλλη μπορώ να σου πω το εξής: Πας στον πελάτη, βάζεις ένα usb flash για να του δείξεις τις αγορές του και σου λέει ότι δεν το έχει εγκατεστημένο αλλά έχει σύνδεση στο internet. Τι κάνεις; Office on Demand ;)

   • Στρεψοδικείς, δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια. Υποστηρίζεις πως υπάρχουν υπολογιστές στους οποίους δεν έχουν τοποθετήσει το office , αν είναι δυνατόν.

   • Άρα παίρνουμε ως δεδομένο ότι όλοι οι υπολογιστές έχουν το Office, την πλήρη σουίτα και ενεργοποιημένη, γι’ αυτό και δε χρειάζεται το Office on Demand. Δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.

   • Αλληλούϊα !!! Αυτός είσαι. Τώρα τα λες σωστά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons