Google Octane στο iPad, Safari εναντίον όλων σε συγκριτικό τεστ

by Stefanos Kofopoulos • On 28-08-2012 • AT 11:33 am • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Google Octane στο iPad, Safari εναντίον όλων σε συγκριτικό τεστ

Το Google Octane είναι το νέο benchmark για JavaScript που προσφέρει ρεαλιστικά αποτελέσματα από την καθημερινή χρήση browsers σε αντίθεση με τα συνθετικά και εξειδικευμένα τεστ του ανταγωνισμού. Η ιδέα του Google είναι απλή: θέλουν να μετρήσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις δυνατότητες και την ταχύτητα του browser στην JavaScript. Όσο μεγαλύτερο το score τόσο καλύτερες οι επιδόσεις και πιο ομαλή η εμπειρία για τον χρήστη.

Εκτός από το Safari το iPad μπορεί πλέον να τρέξει ένα σωρό διαφορετικούς browsers. Δοκιμάσαμε εκτός από την προεπιλογή του Safari, τον Google Chrome, τον Opera mini και τον Dolphin. Επιλογές που ανάλογα τον browser προσφέρουν επιπλέον χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τον Safari και φέρουν το αγαπημένο λογότυπο του κάθε χρήστη από το desktop στο iPad.

Αρχικά θεωρήσαμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο. Όλοι οι browsers χρησιμοποιούν το rendering engine του Safari και από πάνω προσθέτουν τις δικές τους ομορφιές και χαρακτηριστικά. Τα αποτελέσματα όμως ήταν διαφορετικά από τα αναμενόμενα.

Όλα τα test έγιναν με το νέο iPad (αλλιώς γνωστό και ως iPad 3) στην πρίζα, την οθόνη να μην σβήνει ποτέ και τον browswer να αποτελεί την μόνη ανοιχτή εφαρμογή. Τα τεστ έτρεξαν δύο φορές για κάθε browser σε iPad που είχε γίνει reboot. Για το επαναληπτικό Google Octane τεστ κλείσαμε το ανοιχτό tab του browser και ξεκινήσαμε ξανά την εφαρμογή. Όλοι οι browser είναι up to date.

Από ό,τι φαίνεται ο καλύτερος browser στο iPad είναι ο Safari. Ολοκλήρωσε όσα τεστ μπορούσε να τρέξει από το Google Octane και συγκέντρωσε το υψηλότερο score. Ακολουθεί ο Chrome και ο Dolphin με τον Opera να παραμένει τελευταίος αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το τεστ ποτέ.

Ο Safari είναι τουλάχιστον 3 φορές πιο γρήγορος σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό στο iPad. Η χρήση του αποτελεί μονόδρομο.

Όλα τα screenshots από το Google Octane test στο iPad βρίσκονται εδώ.

Google Octane στο iPad, Safari εναντίον όλων σε συγκριτικό τεστ

Google Octane στο iPad, Safari εναντίον όλων σε συγκριτικό τεστ

Google Octane στο iPad, Safari εναντίον όλων σε συγκριτικό τεστ

Google Octane στο iPad, Safari εναντίον όλων σε συγκριτικό τεστ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. O Opera Mini είναι proxy browser, που σημαίνει πως το rendering γίνεται στους servers της Opera. Λογικό να μην τελειώσει το test, αφού δεν έτρεξε ποτέ στη συσκευή.
  Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε benchmark, κάντε το σωστά και δοκιμάστε τον Opera Mobile που είναι πλήρης browser, και ω (τι έκπληξη) η μηχανή του δεν είναι το Webkit, το οποίο (δεύτερη έκπληξη) δεν ανήκει στον Safari και υπήρχαν browsers με Webkit, 5 χρόνια πριν αυτόν.
  Επίσης, ο Firefox for iPad που είναι;

  • Παρότι έχεις διάθεση για flame θα σου απαντήσω.

   Ο Opera mini browser είναι ο μόνος που δίνει η Opera για το iPad
   http://itunes.apple.com/us/app/opera-mini-web-browser/id363729560?mt=8

   Από Firefox το μόνο που υπάρχει είναι το Firefox Home που δεν είναι καν browser
   http://itunes.apple.com/us/app/firefox-home/id380366933?mt=8

   Αν θέλεις λοιπόν να σχολιάζεις σωστά ρίχνε μια ματιά πρώτα στις διαθέσιμες επιλογές.

   • Διάθεση για flame όχι, διάθεση να κατακρίνω κακά συγκριτικά ναι. Από τη στιγμή που ο Opera Mini δεν τρέχει JavaScript στο μηχάνημα του χρήστη, η παράθεσή του σε ένα τέτοιο συγκριτικό είναι άτοπη και παραπλανητική.

   • Είναι διαθέσιμη επιλογή browser για τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται ως browser. Τελεία και παύλα. Εκτός και αν ο Firefox for iPad που ανέφερες τρέχει JavaScript ώστε να είναι ολοκληρωμένο το συγκριτικό βάση των δικών σου κριτηρίων. Α ναι ξέχασα, δεν υπάρχει Firefox for iPad.

    Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις το description του Opera mini for iOS θα διαπιστώσεις ότι δεν αναφέρουν πουθενά την αδυναμία εκτέλεσης JavaScript. Εκτός και αν ο χρήστης που ψάχνει browser πρέπει να ξέρει τι είναι JavaScript, πως λειτουργεί ο Opera κλπ.

    We strive to give our users the best mobile web browsing experience, no matter what device they use or where they are in the world. We are looking into any local issues that may be interrupting Opera Mini availability in Saudi Arabia.

    Do you experience slow Internet browsing? Get the fastest, most cost-efficient web-browsing experience for your iOS device today.

    Keep Opera Mini handy on your iOS device, especially for those unavoidable times you are on a slow crowded network, away from Wi-Fi or when data roaming. Opera’s powerful servers compress data by up to 90% before downloading, so page loads are lightning fast.

    Opera Mini’s great features include:
    ► Speed: Up to 6 times faster browsing, especially when on slower or crowded networks
    ► Data Savings: Compress up to 90% of data traffic
    ► Speed Dial: Get to your favorite Web sites with a single tap
    ► Visual Tabs: See all your open Web pages and quickly switch between them
    ► Opera Link: Synchronize your bookmarks and Speed Dial with a Desktop PC or other mobile phone

    Try Opera Mini today to start saving time and money surfing your favorite websites. Best of all, it’s completely free.

 2. Ω, περιττό να πω πως το πόσο γρήγορα τρέχει η JavaScript σε ένα browser δεν έχει να κάνει με το πόσο καλός ή γρήγορος είναι, ώστε να είναι μονόδρομος. Εκτός αν και το μόνο κριτήριο στα αυτοκίνητα είναι η ιπποδύναμη.

  • Περιττό να πούμε ότι το Google στο site του Octane αναφέρει:

   Q: Why do you guys at Chrome need to make your own benchmark? Can’t you use an existing one?

   A: It’s not possible to improve something you can’t measure. The V8 Engineering Team has always been on the lookout for good measures of real-world JavaScript performance to know what to optimize V8 for. We believe that most other benchmarks don’t stress adequately the performance bottlenecks that are worth optimizing, in order to improve everybody’s experience on the web

 3. Επειδή εγώ έκανα τον κόπο να διαβάσω στο wikipedia… Τί το καλύτερο έχει η javascript από το Html5 που τόση βαβούρα έχετε κάνει όλοι;

  και πραγματικά αυτοί οι browser wars… ναι η google (όπως κάθε google) νοιάζεται για μένα και την εμπειρία μου και θέλει να είναι καλύτερη. ας δώσει κανα φράγκο καλύτερα μιας και μόνο λεφτά βγάζουν από την όλη ιστορία

  • Η HTML σε γενικές γραμμές δεν είναι… πρόγραμμα, δε μπορεί να κάνει υπολογισμούς, δε μπορεί να στείλει/πάρει δεδομένα από άλλες πηγές, δε μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα. γενικά δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα μόνη της. Αυτό που κάνει είναι να γεμίζει με περιεχόμενο μια σελίδα

   Η javascript είναι (client side) scripted γλώσσα προγραμματισμού. Τρέχει από τον browser σου στη δικιά σου CPU (σε αντίθεση με perl / php / java που τρέχουν στο server side) και μπορεί να κάνει δυναμικά οτιδήποτε στη σελίδα
   Γενικά η Javascript χειρίζεται το περιεχόμενο της html, το αλλάζει, το ελέγχει κλπ. δεν είναι αντίπαλες γλώσσες.

   Εδώ να αναφέρω τη Netscape που τη δημιούργησε (μου λείπει το animation του Netscape όταν φόρτωνε τη σελίδα…)

   Παραδείγματα JS:
   *Τα autosuggest (όπως στο Google)
   *Σχεδόν όλα τα online chat (εκτός από όσα είναι σε flash)
   *οτιδήποτε σε κάνει slide (εκτός από ελάχιστα με CSS ή flash)
   Οτιδήποτε ενημερώνει/ελέγχει τα δεδομένα της σελίδας χωρίς να κάνει reload αυτής…

   Και για να τελειώσω το “μάθημα” απενεργοποίησε τη javascript στον browser σου δοκιμαστικά και μπες στο mail σου / facebook / google+ / github ή οτιδήποτε έχει κυρίως δυναμικό περιεχόμενο.

 4. 586 έπιασα με τον stock android browser. παίζει ρόλο το μέγεθος της οθόνης?με ένα nexus s έκανα το τεστ

  • Δεν παίζει ρόλο η οθόνη

   • και 362 το αποτέλεσμα του Google chrome for mobile στο ίδιο κινητό (nexus s)

 5. 304 πέτυχα σε iPhone 4. Safari εννοείται.

Top

Show Buttons
Hide Buttons