Η φορολογική δήλωση online κερδίζει κόσμο και χρόνο

by Stefanos Kofopoulos • On 17-03-2008 • AT 5:39 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

taxisnet

Οι Έλληνες φαίνεται να χρησιμοποιούν το internet όλο και περισσότερο ώστε να γλιτώνουν χρόνο κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, Φ.Π.Α κλπ. “Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, που έκανε σχετική μελέτη, ο αριθμός των πολιτών που υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, αυξάνει με σταθερά ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τους τακτικούς χρήστες του Διαδικτύου στην Ελλάδα”. Το Τaxisnet λύνει τα χέρια και η online διαδικασία μειώνει τον μέσο χρόνο αναμονής για την παραλαβή εκκαθαριστικού σημειώματος κατά 92% σε σχέση με τη συμβατική μέθοδο (δηλαδή από έξι μήνες σε περίπου 15 ημέρες).

Εσείς κάνετε την δήλωση online ή όχι; Θυμάμαι ότι παλιότερα έδιναν ως κίνητρο έκπτωση φόρου, ισχύει ακόμα;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι πάντως κρίμα που οι εφαρμογές του taxisnet είναι τόσο κακοφτιαγμένες. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται για web εφαρμογές, αλλά για κάποιες φόρμες που έχουν τη μορφή του εντύπου με κάποια βασική javascript. Την τελευταία δεκαετία δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική βελτίωση στις βασικές εφαρμογές (ΦΠΑ και δηλώσεις). Χτες υπέβαλλα τη δήλωσή μου και είδα με μεγάλη μου απογοήτευση ότι δεν υπάρχει καμμιά διαφορά σε σχέση με πέρσι. Για παράδειγμα δε γίνονται αυτόματα οι αθροίσεις και οι μεταφορές ποσών από τον ένα κωδικό στον άλλον.
    Κατά βάθος, εκτιμώ ότι ο βασικός λόγος που ο κόσμος χρησιμοποιεί το taxisnet είναι περισσότερο η αθλιότητα που επικρατεί στις εφορίες και λιγότερο η ποιότητα των online υπηρεσιών.

  2. μόλις τελείωσα την υποβολή της δήλωσης. Άψογο, γρήγορο και απλό, αν και καλά θα ήταν να είχα τη δυνατότητα να δουλεύω παράλληλα κάθε έντυπο (πχ Ε1 και Ε9 ή και Ε3 κλπ). Η δήλωση εκκαθαρίστηκε σε δευτερόλεπτα. Είναι δυνατόν αυτό; μπορώ δηλαδή να εκτυπώσω το εκκαθαριστικό και να πάω να πληρώσω το ποσό που εκκαθαρίστηκε αμέσως;

Top

Show Buttons
Hide Buttons