Ο Windows Defender έρχεται ως επέκταση στον Google Chrome

by Nikos Kaimakamis • On 25-04-2018 • AT 9:35 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

H Microsoft έκανε διαθέσιμη την επέκταση Windows Defender Browser Protection για τον Google Chrome ως ένα βήμα καταπολέμησης του phishing. 

Το Windows Defender Browser Protection του Google Chrome μπορεί να κατέβει χωρίς κόστος από όλους τους χρήστες του δημοφιλούς browser, με την Microsoft να τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί κανείς να έχει όλες τις παραμέτρους ασφαλείας που παρέχει στον κάθε χρήστη και ο Edge browser.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, όπως τονίζει και το Liliputing, ο Edge browser εμφανίζεται να τα πηγαίνει καλύτερα στον τομέα της ασφάλειας σε σχέση με τον Google Chrome, επομένως είναι καλοδεχούμενη η σπουδή της Microsoft να προσφέρει ένα εργαλείο ασφάλειας και στους υπόλοιπους browsers.

To εργαλείο αυτό της Microsoft εκτιμάται ότι μπορεί να προσφέρει προστασία για το 99% των μέχρι σήμερα γνωστών περιστατικών phishing στο Διαδίκτυο. Η Microsoft εφιστά την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου για τα περιστατικά phishing, για τα οποία σημειώνει ότι δεν έρχονται αποκλειστικά και μόνο μέσω email, αλλά και με λάθος πληκτρολόγηση διευθύνσεων σε έναν browser, επομένως είναι σημαντικό να υπάρχει η κατάλληλη προστασία στο αντίστοιχο λογισμικό.

H επέκταση του Windows Defender Browser Protection είναι μικρή σε όγκο και δεν επιβαρύνει την περιήγηση με τη χρήση του Google Chrome.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons