Ο Tim Burners-Lee βραβεύεται με το Turing Award 2016

by Nikos Kaimakamis • On 05-04-2017 • AT 3:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Ο εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού, ο Tim Burners-Lee, κερδίζει το αντίστοιχο του Nobel για τον κόσμο των υπολογιστών. 

Η βράβευση αυτή του Tim Burners-Lee είναι πολύ σημαντική και έχει το δικό της πρεστίζ για τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας. Υπεύθυνη για το βραβείο είναι η Association for Computing Machinery (ACM), η οποία επιλέγει έναν άνθρωπο που έχει σημαντική προσφορά στον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, με διαχρονικό χαρακτήρα. Το βραβείο τιμά τον Alan Turing, τον άνθρωπο που έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία των πρώτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο προσφέρει η Google.

Η συμβολή του Tim Burners-Lee στη μοντέρνα διαδικτυακή πραγματικότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την εφεύρεση του World Wide Web, αλλά και με τη δημιουργία των φορέων εκείνων που έχουν την εποπτεία της ορθής λειτουργίας του, καθώς και την δυνατότητα της επέκτασής του.

O Tim Burners-Lee θεωρεί ότι το έργο του δεν σταματά εδώ και συνεχίζει να δηλώνει ότι αγωνίζεται για ένα ακόμα πιο ελεύθερο Διαδίκτυο, ειδικά μετά από την προσπάθεια κυβερνητικού ελέγχου του Web από διάφορες πηγές. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το όνομα του Βρετανού Tim Burners-Lee είναι συνδεδεμένο με τη δημιουργία του World Wide Web Foundation που θέλει να καθιερώσει την πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό ως θεμελιώδες δικαίωμα του σύγχρονου ανθρώπου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons