Ο Spartan δεν θα έχει ενεργοποιημένη τη ρύθμιση Do Not Track

by Nikos Kaimakamis • On 07-04-2015 • AT 11:34 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

spartan browser annotate

Ο νέος browser της Microsoft, Spartan, δεν θα έχει ενεργοποιημένη ως default ρύθμιση το Do Not Track για τη δραστηριότητα στο Internet.

To ίδιο θα ισχύει, όχι μόνο για τον Spartan, αλλά και για τον Internet Explorer, ο οποίο δεν θα είναι μεν ο κύριος browser στα Windows 10, αλλά θα είναι και αυτός εγκατεστημένος στη νεώτερη εκδοχή του στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Μέχρι στιγμής, η ρύθμιση Do Not Track, που δεν επέτρεπε στους διαφημιστές να εντοπίζουν και να παρακολουθούν τις επιλογές του χρήστη στο Διαδίκτυο ήταν εξ’ ορισμού ενεργοποιημένη τόσο στα προϊόντα της Microsoft, ενώ είναι ενεργοποιημένη στους browsers της Mozilla και της Google.

Η λογική πίσω από την απόφαση της Microsoft, σύμφωνα με τα όσα γράφει η ίδια στο επίσημο blog της, είναι να έχει ο χρήστης την τελική επιλογή για το εάν το επιθυμεί να είναι ανώνυμη η περιήγησή του στο Διαδίκτυο, καθώς η επιλογή ενεργοποίησης της Do Not Track λύσης είναι εκεί και θα μπορεί να την ενεργοποιεί κανείς κατά το δοκούν.

Η Microsoft, μάλιστα, δηλώνει ότι η κίνησή της αυτή είναι σύμφωνη με τα νέα πρότυπα που έχει θέσει το World Wide Web Consortium. Πάντως, η διαδικασία ενεργοποίησης της λειτουργίας αυτής θα είναι εύκολη στα Windows 10, όπως υπόσχεται η Microsoft.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons