Ο πρώτος βιο-επεξεργαστής της Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 04-01-2016 • AT 11:12 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Bio-Processor

H Samsung παρουσιάζει τον πρώτο της βιο-επεξεργαστή, ο οποίος προορίζεται για τη χρήση του σε wearables όσων ασχολούνται με το fitness και την υγεία τους. 

Η Samsung σημειώνει ότι ο βιο-επεξεργαστής αυτός μπήκε ήδη σε μαζική παραγωγή, ενώ στην ανακοίνωση της Samsung τονίζεται ότι αυτός είναι ο πρώτος όλα-σε-ένα επεξεργαστής για την παρακολούθηση της υγείας, με πολλές δυνατότητες στην μέτρηση στοιχείων απόδοσης και υγείας, έτσι ώστε να μπορούν τα smartwatches και τα wearables που τον φορούν να κάνουν περισσότερες και πιο αναλυτικές μετρήσεις.

O βιο-επεξεργαστής της Samsung περιλαμβάνει πέντε Analog Front End ή AFEs, τα οποία περιλαμβάνει βιοηλεκτρική ανάλυση, μέτρηση σωματικού λίπους, μάζας σκελετού και μυών, αναλυτική μέτρηση καρδιακού ρυθμού, δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, μέτρηση θερμοκρασίας δέρματος και μέτρηση galvanic skin response για μέτρηση επιπέδων stress.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, ο βιο-επεξεργαστής της Samsung έχει μονάδα microcontroller, κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας, επεξεργαστή ψηφιακού σήματος και μνήμη eFlash. Επομένως, μπορεί να λειτουργεί και ως ένας κανονικός επεξεργαστής για μία wearable συσκευή. Η Samsung τονίζει ότι ο βιο-επεξεργαστής της θα βρει τη θέση του σε διάφορες συσκευές από τις αρχές του επόμενου έτους και έπειτα. Σύμφωνα με το Engadget, θα τον δούμε στο εσωτερικό του μοντέλου που θα έρθει να αντικαταστήσει το Samsung Gear S2 smartwatch.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons