Ο «πατέρας» του Pac-Man, Masaya Nakamura, πέθανε σε ηλικία 91 ετών

by George Polyzos • On 31-01-2017 • AT 12:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Ο πρωτοπόρος των arcade παιχνιδιών και ιδρυτής της εταιρείας Namco, Masaya Nakamura, απεβίωσε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, σε ηλικία 91 ετών.

Ο Nakamura ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία, με την ονομασία Nakamura Manufacturing, το 1955, η οποία δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των παιχνιδιών για πάρκα αναψυχής. Η ονομασία Namco αποτελεί το ακρωνύμιο της εταιρείας που προήλθε από τις συνεχείς αναδιοργανώσεις εκείνης της εταιρείας που το 1958 ονομάστηκε Nakamura Amusement Machine Manufacturing Company.

Το 1974 η Namco εξαγόρασε την Atari, της οποίας το ιαπωνικό τμήμα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, κίνηση που έφερε το λανσάρισμα μιας σειράς εμβληματικών arcade τίτλων των δεκαετιών του ’70 και του ’80, μεταξύ των οποίων και το περιβόητο Pac-Man (Puck-Man στην Ιαπωνία). Το Pac-Man αποτελεί, σύμφωνα με τα Guinness World Records, το πιο επιτυχημένο παιχνίδι arcade με χρήση νομισμάτων, ενώ αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο video game της ποπ κουλτούρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Namco απέκτησε την Atari Japan από τον Nolan Bushnell έναντι του ποσού των 500.000 δολαρίων, ενώ η Sega είχε καταθέσει προσφορά μόλις 80.000 δολαρίων. Παρόλα αυτά οι δρόμοι της Namco και της Atari ξαναχώρισαν το 1987.

Η εταιρεία συνέχισε να γνωρίζει επιτυχία τόσο στον χώρο των πάρκων αναψυχής όσο και στο χώρο των arcade machines, μέχρι που το 2005 πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση με την Bandai και να δημιουργηθεί η εταιρεία που σήμερα είναι γνωστή με την ονομασία Bandai Namco.

Ο Masaya Nakamura αναγνωριζόταν διεθνώς ως πρωτοπόρος της χρυσής εποχής των video games και το 2007 είχε βραβευθεί για τα επιτεύγματά του από την Ιαπωνική κυβέρνηση με το μετάλλιο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons