Ο Opera browser αποκτά ad blocker

by Nikos Kaimakamis • On 10-03-2016 • AT 1:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Opera-browser

Ο Opera γίνεται ο πρώτος browser που αποκτά ενσωματωμένο σύστημα περιορισμού διαφημίσεων στο Διαδίκτυο. 

Με τη διαδικασία περιορισμού της εμφάνισης διαφημίσεων, ο Opera browser υπόσχεται να γίνει πιο γρήγορος στην εμφάνιση των ιστοσελίδων. Είναι η πρώτη φορά που ένας browser προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό ενσωματωμένο, στοιχείο που -σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των δημιουργών του λογισμικού- θα δώσει ένα μήνυμα στους διαφημιστές για το πώς καταναλώνεται το web περιεχόμενο και το τι θέλει να βλέπει το καταναλωτικό κοινό καθώς σερφάρει.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που η Opera καινοτομεί με τον browser της, καθώς είχε φέρει τις καρτέλες στο browsing, ενώ το λογισμικό της είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά και το pop-up blocking. H εταιρεία από τη Νορβηγία είχε παρουσιάσει τον browser της το 1995, πολύ προτού να γίνουν τα smartphones κοινός τόπος. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι τον Opera browser τον χρησιμοποιούν περίπου 60 εκατομμύρια desktop χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο συνολικός αριθμός των χρηστών του Opera browser, μαζί με όσους τον έχουν εγκατεστημένο στο κινητό τους, ανέρχεται σε 281 εκατομμύρια.

Οι δημιουργοί του Opera browser θεωρούν ότι οι διαφημίσεις στο Διαδίκτυο θα πρέπει να γίνουν λιγότερο ενοχλητικές και παρεμβατικές, στοιχείο που τονίζει η πρωτοβουλία τους να ενσωματώσουν ένα στοιχείο ad blocking στον browser τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons