O Όμιλος ΟΤΕ αυξάνει σε 1,5 δισ. ευρώ τις επενδύσεις σε οπτική ίνα

by George Polyzos • On 05-02-2017 • AT 12:06 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet Mobile

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Όμιλος ΟΤΕ αυξάνει σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τις επενδύσεις του για την ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία την τετραετία 2017-2020.

Πρόκειται για αύξηση κατά 200 εκατομμυρίων ευρώ του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ ενώ ήδη από την προηγούμενη εξαετία έχουν επενδυθεί πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, στοιχείο που κατατάσσει τον Όμιλο στην κορυφή των επενδυτών σε υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι επιπλέον επενδύσεις του Ομίλου για φάσμα και υπηρεσίες τηλεόρασης.

Επενδύοντας δυναμικά, μέσα στο 2017 ο Όμιλος ΟΤΕ σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τα δίκτυα νέας γενιάς, αυξάνοντας την πληθυσμιακή κάλυψη, ενισχύοντας τις ταχύτητες mobile Internet και προσφέροντας νέες δυνατότητες και υπηρεσίες.

Στη σταθερή, ο Όμιλος ΟΤΕ περνάει οπτικές ίνες για να διαθέσει μέσα στη χρονιά υπέρ-υψηλές ταχύτητες στο σταθερό Internet μέσω της τεχνολογίας Vectoring, μόλις αυτό επιτραπεί από τη ρυθμιστική αρχή. Ήδη, παρέχει πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps στο 46% του πληθυσμού, με την κάλυψη του δικτύου VDSL Cosmote να αυξάνεται συνεχώς. Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home).

Στην κινητή, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου Cosmote 4G ανέρχεται ήδη σε 93%, παραμένοντας Νο1 με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό, και του δικτύου 4G+ σε 82%. Πρόσφατα, ο Όμιλος έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στον κόσμο, ταχύτητες έως και 500 Mbps σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Χάρη στις επενδύσεις του Ομίλου, η επέκταση της υπηρεσίας σε όλη τη χώρα θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.

Μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί και το έργο Rural Broadband για την διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 2.247 απομακρυσμένες περιοχές στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα. Το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει ήδη το 90% της κατασκευής του, ενώ ταχύτητες VDSL έως 50Mbps έχουν ήδη διατεθεί εμπορικά σε πάνω από 250 οικισμούς. Το έργο σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Τέλος, εντός του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο μετασχηματισμού του δικτύου σταθερής σε All IP σε όλο το εύρος των υποδομών και των υπηρεσιών του Ομίλου. Στόχος του είναι η καλύτερη εμπειρία του πελάτη με την παροχή κορυφαίας ποιότητας ΙP τηλεφωνίας, high definition (HD) voice και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, αλλά και η λειτουργική αποδοτικότητα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Δημιουργούμε τα δίκτυα του μέλλοντος, που θα καλύψουν τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη, αναπτύσσοντας υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης. Είναι στρατηγική μας απόφαση να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας σε 1,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020, ώστε να πετύχει η χώρα μας τους στόχους που έχει θέσει η Ε.Ε. για την ευρυζωνικότητα. Με την τεχνολογία επιδιώκουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μιχάλης Τσάμαζ και ΟΤΕ – νέες τεχνολογίες οπτικής ίνας με ταχύτητες χαλκού. Άλλη μια φοβερή καινοτομία του Μιχάλη!

Top

Show Buttons
Hide Buttons