Ο νέος Microsoft Edge θα υποστηρίζει τα Chrome extensions

by George Polyzos • On 11-12-2018 • AT 12:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Την περασμένη εβδομάδα η Microsoft επιβεβαίωσε προγενέστερες φήμες που την ήθελαν να υιοθετεί την πλατφόρμα Chromium για τον δικό της web browser, τον Edge.

Την επιβεβαίωση δεν συνόδεψαν περισσότερες λεπτομέρειες για το εγχείρημα, αυτές ωστόσο ήρθαν μέσω του Kyle Alden, project manager και εκ των developers της αμερικανικής εταιρείας. «Είναι πρόθεσή μας ο ανανεωμένος browser να υποστηρίζει όλα τα ήδη υπάρχοντα Chrome extensions» ανέφερε ο Alden.

Επιπρόσθετα, ο «νέος» Microsoft Edge θα είναι επίσης διαθέσιμος και σε συσκευές που δεν θα «τρέχουν» απαραίτητα το λειτουργικό σύστημα Windows 10 της εταιρείας. Αυτό μεταφράζεται σε δυνατότητα του Chromium web browser να έρθει σταδιακά και στην πλατφόρμα Xbox One. «Είμαστε στα πρώτα στάδια αυτού του ταξιδιού» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Alden, για να συμπληρώσει «πρόθεσή μας είναι να φέρουμε τη νέα έκδοση του Microsoft Edge σε όλες τις Microsoft συσκευές».

Παραμένει ασαφές αν η Microsoft, στο πλαίσιο των τελευταίων αποφάσεών της, θα προωθήσει και κάποια Windows 10 έκδοση του Google Chrome μέσω του δικού της app store.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons