Ο Nadella αλλάζει το δόγμα της Microsoft

by George Polyzos • On 11-07-2014 • AT 1:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

satya-nadella

Με ένα εσωτερικό υπόμνημα, έκτασης έξι σελίδων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, έδωσε στους εργαζόμενους της εταιρείας το νέο στίγμα για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας.

Πλέον η Microsoft δεν θα ακολουθεί το δόγμα «devices and services» που είχε καθιερώσει ο προκάτοχος του Nadella, Steve Ballmer. Το νέο δόγμα της εταιρείας, που καθιερώνει ο Satya Nadella, θα σηματοδοτείται από τη φράση «productivity and platform company» η οποία θα αφορά μεμονωμένους ανθρώπους, ομάδες μέχρι ολόκληρες εταιρείες.

Το νέο όραμα της Microsoft ενδεχομένως να μην είναι και τόσο «νέο», με την έννοια ότι αποτελεί μία επιστροφή στον τρόπο σκέψης της Microsoft πίσω στις δεκαετίες του 1990 και του 2000, όταν τον ρόλο της «πλατφόρμας» έπαιζε το λειτουργικό σύστημα Windows και την «παραγωγικότητα» κάλυπτε η σουίτα εφαρμογών του Office. Η βασική διαφορά είναι ότι σήμερα η πλατφόρμα και η παραγωγικότητα θα πρέπει να αναφέρονται σε φορητές συσκευές και στο cloud.

Για το λόγο αυτό ο Nadella φέρεται, μέσα από το υπόμνημά του, να διατηρεί την πίστη του σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που θα διακατέχεται από την αρχή «mobile first- cloud first», όπου δηλαδή οι φορητές συσκευές και το cloud θα αποτελούν προτεραιότητα. Επιπλέον, τονίζει το σημαντικό ρόλο της «κοινής εμπειρίας» που θα εκτείνεται σε πολλαπλές εφαρμογές, απ’ όπου θα έχουν όφελος τόσο οι καταναλωτές όσο και οι developers.

Στο πλαίσιο που ορίζεται από τα παραπάνω, ο Nadella θεωρεί ότι η ψηφιακή βοηθός Cortana είναι «μία υπηρεσία με ικανότητα μάθησης και βασισμένη στο cloud» που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα δημιουργίας ανάλογων προϊόντων που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία «διπλής χρήσης», δηλαδή για εργασία και για προσωπική χρήση.

Επίσης, στο υπόμνημα, το Surface Pro 3 χαρακτηρίζεται ως το πλέον «παραγωγικό tablet στον κόσμο». Σε αυτόν τον τομέα στόχος της Microsoft θα είναι «η δημιουργία hardware που θα δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση για ολόκληρο το οικοσύστημα των Windows» και να «δημιουργήσει νέες αγορές για το λειτουργικό Windows Phone». Σε ότι αφορά το Xbox, ο Nadella θεωρεί ότι αποτελεί «μεγάλη τύχη η ύπαρξή του στις τάξεις της Microsoft, καθώς δίνει τη δυνατότητα για μοναδικές και τολμηρές καινοτομίες».

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά τις εσωτερικές δομές της Microsoft, θα υπάρξει συντόμευση του χρόνου λήψης αποφάσεων και εκτέλεσης των εργασιών, ενώ λιγότεροι άνθρωποι θα εμπλέκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Επίσης, θα δοθεί έμφαση σε δύο νέους παράγοντες:  Data and Applied Science και Software Engineering. Στόχος θα είναι η καλύτερη παρακολούθηση των απαιτήσεων της αγοράς και η καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της εταιρείας.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 22 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft για το τελευταίο τρίμηνο, οπότε και θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με τους στόχους της εταιρείας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons