Ο κώδικας του iOS δείχνει ότι η Apple πειραματίζεται με το Li-Fi

by George Polyzos • On 19-01-2016 • AT 4:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iphone-6s-01

Μέχρι σήμερα έχουν διαρρεύσει αρκετές φήμες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του επόμενου smartphone της Apple, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται iPhone 7.

Ωστόσο, η τελευταία πληροφορία που έρχεται από το Apple Insider φανερώνει τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς της εταιρείας. Στη σχετική ανάρτηση υποστηρίζεται ότι η Apple πειραματίζεται με την τεχνολογία Li-Fi ώστε να εξοπλίσει με αυτή τις μελλοντικές της συσκευές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον κώδικα της έκδοσης 9.1 του iOS, του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, εμπεριέχονται αναφορές στη βιβλιοθήκη αρχείων cache με τον χαρακτηρισμό «LiFiCapability». Η αρχική διαρροή της ύπαρξης αυτών των αναφορών έγινε από χρήστη του Twitter και στη συνέχεια ακολούθησε επιβεβαίωση από την πλευρά του Apple Insider.

Να θυμίσουμε ότι η τεχνολογία Li-Fi είναι ένα πειραματικό πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας που χρησιμοποιεί το ορατό φως, ή ορθότερα τους παλμούς του φωτός, για την μετάδοση των δεδομένων και θεωρείται σαν ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Wi-Fi.

Li-Fi-technology

Η δυνατότητα χρήσης του ορατού φωτός σημαίνει ότι μία απλή λάμπα φωτισμού μπορεί να λειτουργήσει και σαν access point. Σε θεωρητικό επίπεδο η τεχνολογία Li-Fi μπορεί να επιτύχει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων της τάξης των 224 gigabits ανά δευτερόλεπτο.

Πέρα από την «προσαρμογή» του λογισμικού της η Apple είναι γνωστό ότι εργάζεται και για την προσαρμογή του hardware στην τεχνολογία μεταφοράς δεδομένων μέσω φωτός. Ήδη από το 2013 έχει κατατεθεί ευρεσιτεχνία από την Apple η οποία περιγράφει μία μέθοδο «οπτικής διαμόρφωσης χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα εικόνας».

Ο εν λόγω αισθητήρας θα μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ λειτουργιών λήψης εικόνων και λήψης δεδομένων, επιτρέποντας έτσι την εκμετάλλευση της τεχνολογίας Li-Fi χωρίς τη χρήση πρόσθετου εξοπλισμού στη συσκευή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons