Η NASA ανακαλύπτει τον Kepler 452b με χαρακτηριστικά παρόμοια με της Γης

by Nikos Kaimakamis • On 24-07-2015 • AT 2:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

kepler 452b

Η NASA ανακάλυψε τον πλανήτη Kepler 452b, ο οποίος παρουσιάζει χαρακτηριστικά όμοια με την Γη, ως προς την απόσταση του από το άστρο του. 

Ο Kepler 452b βρίσκεται σε απόσταση 1400 ετών φωτός από τον δικό μας πλανήτη και περιστρέφεται σε ένα άστρο που είναι κατά 4% μεγαλύτερο και κατά 10% πιο φωτεινό από τον δικό μας Ήλιο. Η μάζα του Kepler 452b είναι κατά 1,6 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του μητρικού μας πλανήτη, ενώ μία τροχιά γύρω από το άστρο του διαρκεί 384,84 ημέρες. Τόσο η απόσταση, όσο και το μέγεθος του πλανήτη αυτού τον καθιστούν ιδανικό για την διατήρηση νερού σε υγρή μορφή, στοιχείο απαραίτητο για την ύπαρξη ζωής.

kepler 452 with earth

Ο Kepler 452b δεν είναι ο πρώτος που ανακαλύπτεται και παρουσιάζει χαρακτηριστικά όμοια με εκείνα της Γης, αλλά είναι σίγουρα ο πρώτος που παρουσιάζει τόσο όμοια στοιχεία με τον πλανήτη μας. Ο Kepler 452b έχει έδαφος και πυκνή ατμόσφαιρα, ενώ εκτιμάται ότι η δύναμη της βαρύτητας εκεί θα είναι διπλάσια από εκείνη στη Γη.

Στην φωτογραφία παραπάνω, μπορεί να δει κανείς μια καλλιτεχνική απεικόνιση της Γης στα αριστερά και της… Γης 2.0 στα δεξιά. H ηλικία του Kepler 452b είναι κατά 1,5 δισεκατομμύριο έτη μεγαλύτερη από εκείνη της Γης, επομένως, ακόμα και αν δεν φιλοξενεί ζωή, προκαλεί το ενδιαφέρον για να δούμε πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η δική μας Γη μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, της NASA, συνεχίζει να ερευνά τους πλανήτες που εμφανίζονται κοντά σε άστρο όμοιο με τον δικό μας Ήλιο, για την πιθανότητα εύρεσης δίδυμων Γαιών. Η αναζήτηση συνεχίζεται και τα ευρήματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons