Ο ιδιοκτήτης της Amazon μπαίνει στην κούρσα… του διαστήματος

by George Polyzos • On 08-04-2015 • AT 1:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Amazon CEO Jeff Bezos Debuts The New Kindle DX At NYC's Pace University

Ο Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon, είναι ο επόμενος επιχειρηματίας μετά τους Elon Musk και Richard Branson που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα των εμπορικών διαστημικών πτήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η διαστημική εταιρεία Blue Origin, ιδιοκτησίας Bezos, ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής πυραυλοκινητήρων που θα χρησιμοποιηθούν στο υποτροχιακό διαστημικό σκάφος της εταιρείας. Μάλιστα, στελέχη της Blue Origin ανακοίνωσαν ότι οι πρώτες πτητικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Blue Origin, Rob Meyerson, δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν η ανάπτυξη και οι δοκιμές των πυραυλοκινητήρων BE-3, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση των κινητήρων στο διαστημικό σκάφος της εταιρείας.

Blue-Origin-BE-3

Το εν λόγω διαστημικό σκάφος έχει την ονομασία New Shepard και θα είναι σε θέση με πλήρωμα τριών ατόμων να πετάξει με επιβάτες ή φορτίο σε ύψος 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Η εκτόξευση του πρώτου σκάφους θα γίνει από τις εγκαταστάσεις της Blue Origin στο δυτικό Τέξας.

Οι πρώτες δοκιμές του New Shepard θα πραγματοποιηθούν χωρίς πλήρωμα και σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθούν δοκιμές επανδρωμένων πτήσεων. Το σκάφος της Blue Origin ανήκει στην ίδια κατηγορία με το SpaceShipTwo της Virgin Galactic, του Richard Branson, το οποίο θα είναι σε θέση μεταφέρει διμελές πλήρωμα και έξι επιβάτες.

Άλλος ανταγωνιστής της Blue Origin θεωρείται η εταιρεία XCOR Aerospace με το διθέσιο σκάφος της Lynx που αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση εντός του έτους.

Αντίθετα, εταιρείες όπως οι Space Exploration Technologies, SpaceX και Boeing προσανατολίζονται στην ανάπτυξη συστημάτων που θα μπορούν να μπουν σε τροχιά γύρω από τη Γη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons