Ο Hugo Barra αποχωρεί από την Xiaomi – Σχέδια για επιστροφή στη Silicon Valley

by George Polyzos • On 23-01-2017 • AT 12:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

Ο Hugo Barra, το πρόσωπο που έπαιξε τον κυριότερο ρόλο στην διεθνή επέκταση της Xiaomi, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του μετά το Κινεζικό Νέο Έτος, δηλαδή στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και μέσω αυτής γινόταν γνωστό ότι μετά από 3,5 χρόνια στην Xiaomi ο Barra αποχωρεί ώστε να αναλάβει καθήκοντα σε ένα νέο project, στη Silicon Valley. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι το 2013 ο Hugo Barra κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου της Google και ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των προϊόντων που σχετίζονταν με το Android.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση η αποχώρηση χαρακτηρίζεται σαν «το ξεκίνημα μια νέας περιπέτειας», ενώ ισχυρό κίνητρο για την απόφαση αναχώρησης ήταν το γεγονός ότι έχοντας μετακομίσει στο Πεκίνο κατά τα τελευταία χρόνια είχε αποκοπεί από την οικογένειά του και γενικότερα τη ζωή στη Silicon Valley. Μάλιστα, τονίζει ότι αυτή η κατάσταση είχε αρχίσει να επηρεάζει και την υγεία του.

Ο Hugo Barra, στο χρονικό διάστημα που παρέμεινε στη Xiaomi, είχε γίνει το συνώνυμο της διεθνούς επέκτασης της εταιρείας ενώ συχνή ήταν η παρουσία του σε περιοχές όπου κρινόταν η στρατηγική παρουσία της κινεζικής εταιρείας, όπως στη Βραζιλία ή στην Ινδία. Στην περίπτωση της Βραζιλίας ασχολήθηκε με την παύση παραγωγής εκεί λόγω της οικονομικής αστάθειας στη χώρα, ενώ στην Ινδία ασχολήθηκε με την προσωρινή διακοπή των πωλήσεων το 2014, λόγω δικαστικής διαμάχης σχετικά με διάφορες ευρεσιτεχνίες.

Όσο διατήρησε τη θέση του International Vice President, η Xiaomi προχώρησε στο λανσάρισμα πληθώρας νέων συσκευών και προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας, ενώ η εταιρεία κατάφερε να έχει παρουσία σε περισσότερες από 20 νέες αγορές σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons