Ο Hugo Barra αναλαμβάνει το τμήμα virtual reality της Facebook

by George Polyzos • On 26-01-2017 • AT 12:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Facebook προσλαμβάνει τον Hugo Barra, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Xiaomi, ώστε να ηγηθεί του τομέα εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του Oculus.

«Ο Hugo μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με μένα ότι η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα θα είναι η επόμενη μεγάλη πλατφόρμα στον κόσμο των υπολογιστών, η οποία θα μας δώσει την ικανότητα να βιώσουμε εντελώς νέες εμπειρίες», ήταν η ανάρτηση του Mark Zuckerberg στον λογαριασμό του στο Facebook. Παράλληλα, σημείωσε ότι γνωρίζει προσωπικά τον Barra από την εποχή που αυτός ήταν επικεφαλής των προϊόντων Android της Google.

Ο 32χρονος ιδρυτής και επικεφαλής της Facebook έχει κατά καιρούς μιλήσει για το virtual reality ότι θα αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της εταιρείας στο προσεχές μέλλον, ειδικά όσο η σχετική τεχνολογία γίνεται πιο προσιτή οικονομικά και ξεκαθαρίζει ο τρόπος λειτουργίας της. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το 2014 η Facebook έχει εξαγοράσει την Oculus, ενώ υπάρχει η πρόθεση να δαπανηθούν περί τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια εντός της επόμενης δεκαετίας για την διάδοση της τεχνολογίας VR.

Ο Hugo Barra πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει την πρόθεση αποχώρησης από την κινεζική Xiaomi, στην οποία βρέθηκε για περίπου 3,5 χρόνια στη θέση του αντιπροέδρου, αρμόδιου για τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας. Επί των ημερών του η Xiaomi επεκτάθηκε σε αρκετές νέες αγορές εκτός Κίνας, ενώ εκφράστηκε και η πρόθεση ενασχόλησης με τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Barra βοήθησε την Xiaomi να λανσάρει και τη δική της μάσκα εικονικής πραγματικότητας, Mi VR.

Στη Facebook, ο Hugo Barra αναμένεται να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε όταν αποχώρησε από αυτή τη θέση ο Brendan Iribe, διευθύνων σύμβουλος της Oculus, υιοθετώντας ένα ρόλο που σχετίζεται περισσότερο με την προσπάθεια ανάπτυξης προϊόντων εικονικής πραγματικότητας που όμως θα σχετίζονται με την αγορά των προσωπικών υπολογιστών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons