Ο Google Chrome browser έκλεισε τα 10 έτη web παρουσίας

by Nikos Kaimakamis • On 12-09-2018 • AT 9:57 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Ο Chrome browser της Google έχει συμπληρώσει 10 συναπτά έτη διαδικτυακής παρουσίας και παραμένει κυρίαρχος στην web αγορά.

Αρχικά, ο browser της Google είχε κάνει την εμφάνισή του αποκλειστικά και μόνο στους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, αλλά σταδιακά, το εικονίδιο του Chrome πέρασε στο Linux και το MacOS, ενώ ακολούθησε το Chromium project που έκανε διαθέσιμο τον κώδικα του Chrome, οδηγώντας σε αρκετές παραλλαγές του, καθώς και στη δημιουργία ενός διόλου ευκαταφρόνητου αριθμού επεκτάσεων που αυξάνουν τη λειτουργικότητα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Google Chrome, μετά από μία δεκαετία web παρουσίας, έχει πλέον κατακτήσει το 60% του μεριδίου αγοράς των browsers και μπορεί να τον βρει κανείς τόσο σε συσκευές με Windows, MacOS, Linux όσο και σε mobiles με λειτουργικό ِAndroid και iOS. To Chrome OS είναι το επόμενο στάδιο της εξέλιξης του Chrome, ο οποίος σταδιακά μετατρέπεται σε μία πλατφόρμα, πέρα από τα στενά όρια της ύπαρξής του ως ένας φυλλομετρητής ιστοσελίδων.

Το Verge, σε σχετική ανασκόπηση της ιστορίας του Google Chrome, αναρωτιέται ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο εξέλιξης των browsers, εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι ο Chrome κατάφερε να μετατραπεί σε πλατφόρμα μέσα σε μόλις μία δεκαετία.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons