Ο Elon Musk καλεί σε ρυθμίσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη

by Nikos Kaimakamis • On 18-07-2017 • AT 9:45 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom Τεχνολογία

Την ανησυχία του για τους πιθανούς κινδύνους από την ευρεία χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης εκφράζει ο Elon Musk. 

Ο Elon Musk φέρεται να πιστεύει ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο σε μέλλοντα χρόνο, η διαδεδομένη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης όχι μόνο να διευκολύνει τη ζωή μας, αλλά και να οδηγήσει τις μηχανές στο να πάρουν την απόφαση να στραφούν ενάντια στον άνθρωπο. Ο Elon Musk φέρεται να δηλώνει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα που παίρνει ο ανθρώπινος πολιτισμός μέχρι σήμερα στην ιστορία του.

Αυτή την άποψη την εξέφρασε ο Elon Musk, στο πλαίσιο ομιλίας του στο National Governors Association Summer Meeting, στο Rhode Island των ΗΠΑ. Ο Elon Musk καλεί τους κυβερνώντες να προχωρήσουν από τώρα στις κατάλληλες ρυθμίσεις προτού να είναι αργά. Ο Elon Musk τονίζει ότι η θέσπιση κανόνων και μέτρων προτροπής και ασφάλειας απέναντι στην αυτονόμηση των μηχανών εναντίον του ανθρώπου θα πρέπει να γίνει άμεσα και όχι αφότου έχει προχωρήσει η τεχνολογία και οι εφαρμογές της.

Οι εταιρείες του Elon Musk δουλεύουν σε τεχνολογίες που θα βοηθούν τον άνθρωπο να συνδέεται με το λογισμικό που προσπαθεί να μιμηθεί τις εγκεφαλικές του λειτουργίες, ενώ ακόμα και η προσπάθεια του Musk για τον εποικισμό του Άρη είναι ένα μέτρο απέναντι στο ενδεχόμενο της επανάστασης των μηχανών εναντίον του ανθρώπου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Recode. Παραμένει, πάντως, το ερώτημα του κατά πόσο είναι εφικτό να ρυθμιστεί ένα πεδίο της τεχνολογίας το οποίο βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα και δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα το πού θα καταλήξει.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons