Ο Elon Musk ήταν έτοιμος να πουλήσει την Tesla στην Google

by George Polyzos • On 21-04-2015 • AT 2:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

elon-musk-tesla

Τον Μάρτιο του 2013 η Tesla, εταιρεία του Elon Musk που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, βρέθηκε πολύ κοντά στο να εξαγοραστεί από την Google.

Την αποκάλυψη έκανε με δημοσίευμά του το Bloomberg, υποστηρίζοντας ότι ο Elon Musk πρότεινε στον συνιδρυτή της Google, Larry Page, την εξαγορά της Tesla. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζεται το ύψος της προσφοράς, αν και εκείνη την εποχή, όπως αναφέρει το Bloomberg, η αξία της Tesla ανερχόταν στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Musk ζήτησε από τον Page να του εγγυηθεί είτε ότι θα συνεχίσει ο ίδιος να διευθύνει την εταιρεία για ένα χρονικό διάστημα οκτώ ετών ή ότι θα του έδινε αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσει να φέρει σε παραγωγή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ευρείας κυκλοφορίας, τρίτης γενιάς.

Οι συνομιλίες φαίνεται ότι είχαν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με τον Page να αποδέχεται το σύνολο της συμφωνίας και τους δικηγόρους των δύο πλευρών να εξετάζουν τις λεπτομέρειες της εξαγοράς.

Όπως γνωρίζουμε σήμερα, τελικά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η Tesla αν και εκείνη την περίοδο βρέθηκε στα όρια της χρεοκοπίας κατάφερε να σταθεί εκ νέου στα πόδια της. Μάλιστα, η εταιρεία κατάφερε σύντομα (και αναπάντεχα) να περάσει στην κερδοφορία ενώ αποπλήρωσε τα χρέη της προς το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας. Το δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει ότι ο Musk ακύρωσε τη συμφωνία με την Google αμέσως όταν η Tesla ξεκίνησε να έχει ανοδική πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη φημολογία υπήρξε πριν από μερικούς μήνες και για την Apple, αλλά σε τελείως διαφορετική βάση. Πιο συγκεκριμένα, όταν διέρρευσε η πρόθεση της Apple να ασχοληθεί με το σχεδιασμό ενός δικού της οχήματος, αρκετοί ήταν οι επενδυτές που πρότειναν να αποκτηθεί εξαρχής η Tesla έναντι του ποσού των 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons