Ο Edward Snowden συμβουλεύει

by George Polyzos • On 13-10-2014 • AT 3:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Ο Edward Snowden παραμένει «εγκλωβισμένος» σε ρωσικό έδαφος σε μία προσπάθεια να αποφύγει πιθανές αμερικανικές κυρώσεις λόγω των αποκαλύψεών του για τις δραστηριότητες της NSA.

Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να δώσει άλλη μία διαδικτυακή συνέντευξη, αυτή τη φορά στα πλαίσια του «The New Yorker Festival», όπου μεταξύ άλλων ο πρώην αναλυτής της Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έδωσε και μια σειρά συμβουλών προς τους χρήστες του Διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη υπόθεση ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων τόνισε ότι τα Google και Facebook, αν και έχουν υποστεί εκτεταμένο έλεγχο και ξεκαθάρισμα, «παραμένουν επικίνδυνες υπηρεσίες», σε επίπεδο προστασίας δεδομένων και προσωπικών δεδομένων. Φυσικά, όπως σημειώνει το Digital Trends, αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι η συνέντευξη του Snowden ήταν διαθέσιμη μέσω Google Hangouts και YouTube…

Από τα πυρά Snowden δεν γλίτωσε ούτε το Dropbox, καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν λόγω απουσίας τοπικής κρυπτογράφησης. Όπως είχε διευκρινιστεί κατά το παρελθόν, το Dropbox χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση δεδομένων τόσο στους serversτης εταιρείας όσο και κατά τη μεταφορά τους. Ωστόσο, απαιτείται επιπρόσθετη λύση κρυπτογράφησης εάν ο χρήστης θέλει την κρυπτογράφηση των δεδομένων και στον δικό του υπολογιστή.

Ο Snowden συνιστά επίσης στους χρήστες smartphonesνα προτιμήσουν εφαρμογές όπως τα RedPhone και Silent Circle και να μην στηρίζονται στα εργαλεία SMS των συσκευών τους. Επίσης, τόνισε ότι πρόσθετη κρυπτογράφηση δεδομένων στις φορητές συσκευές θα ήταν καλοδεχούμενη.

Στο ερώτημα, αν θα επέστρεφε κάποια στιγμή στο μέλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Snowden απάντησε «έχω δηλώσει επανειλημμένως στην Αμερικανική κυβέρνηση ότι αν μου προσφέρουν τη δυνατότητα μίας ανοικτής δίκης, μίας δίκαιης δίκης, θα επέστρεφα αμέσως, αλλά εκεί ακριβώς είναι και η διαφωνία τους».

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons