Ο δημιουργός του email, Ray Tomlinson… @πεβίωσε

by Nikos Kaimakamis • On 07-03-2016 • AT 11:13 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

ray tomlinson

O Ray Tomlinson, o δημιουργός της ηλεκτρονικής υπηρεσίας που χρησιμοποιούμε όλοι, το email, απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών. 

Ο Ray Tomlinson άλλαξε, ουσιαστικά, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί ολόκληρος ο κόσμος, με τη δημιουργία του email, καθώς το 1971, είχε φτιάξει το πρώτο σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο ARPANET, που αποτέλεσε έναν πρόγονο του Παγκόσμιου Ιστού.

Τότε είχε εμπνευστεί και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, με το γνωστό σε όλους σύμβολο @, για να δηλώνεται η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα και του παραλήπτη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Ο Ray Tomlinson άλλαξε την ίδια τη γλώσσα του Διαδικτύου, σύμφωνα με το Engadget, με την εισαγωγή του συμβόλου @, όχι μόνο στο κομμάτι του email, αλλά ακόμα και σε πιο σύγχρονες μορφές, όπως είναι τα mentions στο Twitter. Για όλη τη συμβολή του στη μοντέρνα επικοινωνία, ο Ray Tomlinson, έχει λάβει σειρά βραβείων κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Από το 2012 είναι μέλος του Internet Hall of Fame.

Η καταγωγή του Ray Tomlinson είναι από το Άμστερνταμ της πολιτείας της Νέας Υόρκης και είχε σπουδάσει στο Πολυτεχνείο Rensselaer και το ΜΙΤ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Εργαζόταν για την εταιρεία Bolt Beranek and Newman, την τωρινή Raytheon BBN Technologies, όταν δημιούργησε το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons