Ο Commodore επιστρέφει σαν smartphone με οθόνη 5,5 ιντσών

by George Polyzos • On 16-07-2015 • AT 12:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Commodore-PET-01

Το όνομα Commodore είναι αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας των προσωπικών υπολογιστών το οποίο κάνει ένα δυναμικό comeback, αυτή τη φορά με τη μορφή ενός… smartphone.

Το Commodore PET, αυτή τη φορά με τη μορφή smartphone και όχι υπολογιστή, διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή Mediatek χρονισμένο στα 1,7GHz, μνήμη RAM 3GB, κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel και μπαταρία χωρητικότητας 3.000 mAh.

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά το Commodore PET είναι ένα τυπικό mid-range smartphone. Ωστόσο, η συσκευή θα συνοδεύεται από emulators για παιχνίδια των Commodore 64 και Amiga, ενώ το λειτουργικό της σύστημα θα είναι το Android 5.0 Lollipop.

Commodore-PET-02

Αρχικά η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία εντός του Ιουλίου έναντι 275 ευρώ για την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 16GB και συνοδευτική κάρτα μνήμης microSD χωρητικότητας 32GB ή έναντι 330 ευρώ για την έκδοση με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32GB (και τη συνοδευτική κάρτα μνήμης). Περισσότερες αγορές σε Ευρώπη και Αμερική αναμένεται να προστεθούν κατά τους επόμενους μήνες.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Android Headlines, το Commodore PET είναι στην ουσία το smartphone Orgtec WaPhone, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην κινεζική αγορά, απλά τώρα θα κυκλοφορεί και με νέο λογότυπο. Επιπλέον, βασική διαφορά είναι ότι η «κινεζική» εκδοχή δεν θα διαθέτει τους Commodoreκαι Amiga emulators ενώ διατίθεται και σχεδόν στη μισή τιμή…

Commodore-PET-03

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία Commodore έγινε παγκοσμίως γνωστή τη δεκαετία του ’80 κατασκευάζοντας προσωπικούς υπολογιστές. Έκτοτε η εταιρεία έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια με αποτέλεσμα αυτό που παραμένει ουσιαστικά να είναι το εμπορικό της σήμα, το «brand».

Έτσι, το 2004 έκανε την εμφάνισή του ένα TV-Game joystick με την επωνυμία Commodore, για να ακολουθήσει το 2011 η εμφάνιση της Commodore USA που πωλούσε gaming PCs. Η εταιρεία αυτή έκλεισε το 2013 και τα δικαιώματα χρήσης του brand πέρασαν σε δύο Ιταλούς επιχειρηματίες που λανσάρισαν το Commodore PET υπό τη μορφή smartphone.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons