«Ο αριθμός της χρονιάς» για τη βάση δεδομένων της Kaspersky Lab

by George Polyzos • On 11-12-2016 • AT 11:42 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Security-software

H cloud βάση δεδομένων κακόβουλου λογισμικού της Kaspersky Lab περιέχει πλέον ένα δισεκατομμύριο κακόβουλα αντικείμενα λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων ιών, Trojan, backdoors, ransomware και εφαρμογών.

Επιπλέον, ανακαλύφθηκε κι ένα πέμπτο που προσδιορίστηκε ως κακόβουλο από το Astraea – ένα σύστημα ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού που βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση και βρέθηκε στο εσωτερικό των υποδομών της Kaspersky Lab.

Ο αριθμός των ψηφιακών απειλών που εμφανίζονται καθημερινά είναι πλέον τόσο μεγάλος που είναι αδύνατο να επεξεργαστεί κάποιος την κάθε μία από αυτές χειροκίνητα. Για το λόγο αυτό, η αυτοματοποίηση της διαδικασίας ανακάλυψης και ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη εξειδίκευση, αποτελούν την καλύτερη προσέγγιση σε ότι αφορά την καταπολέμηση των σύγχρονων ψηφιακών απειλών.

Το ποσοστό κακόβουλου λογισμικού που ανακαλύπτεται και προστίθεται αυτόματα στην cloud βάση δεδομένων της Kaspersky Lab από το Astraea αυξάνεται σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια: από 7,53% το 2012 σε 40,5% το Δεκέμβριο του 2016. Το ποσοστό αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των νέων κακόβουλων αρχείων που ανακαλύπτονται καθημερινά από τους ειδικούς και τα συστήματα ανίχνευσης της Kaspersky Lab. Το μέγεθος αυτό έχει αυξηθεί από 70.000 αρχεία την ημέρα το 2011 σε 323.0001 ημερησίως το 2016.

To Astraea είναι ένα από τα αυτόματα συστήματα μηχανικής εκμάθησης για την ανάλυση του κακόβουλου λογισμικού και αποτελεί μέρος της υποδομής προστασίας που διαθέτει η Kaspersky Lab. Το Astraea αναλύει αυτόματα ειδοποιήσεις από υπολογιστές με προστασία και βοηθά στην ανακάλυψη προηγουμένως άγνωστων απειλών. Με τη χρήση των metadata των απειλών (όπως η ηλικία, η καταγωγή, το όνομα του αρχείου, το path του αρχείου, κ.α.), το σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύσει πλήρως απειλές χωρίς πληροφορίες σχετικά με τα περιεχόμενα του αρχείου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons