Ο Andy Rubin εγκαταλείπει την Google

by Nikos Kaimakamis • On 31-10-2014 • AT 5:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

andy-rubin

O Andy Rubin, ο άνθρωπος πίσω από την δημιουργία του Android, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την Google για να ασχοληθεί με τις τεχνολογικές επιχειρήσεις που ξεκινούν την πορεία τους. 

Ο Andy Rubin είχε ιδρύσει την εταιρεία που εξαγόρασε η Google και δημιούργησε το Android, το κυρίαρχο mobile λειτουργικό σύστημα παγκοσμίως. Εδώ και 18 μήνες, ο Andy Rubin είχε πάψει πια να είναι ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του Android, στην Google, με τη θέση αυτή να αναλαμβάνει ο Sundar Pichai.

Ο Rubin ασχολείται από τον Μάρτιο του 2013 με το τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών ρομποτικής της Google, ενώ τώρα εγκαταλείπει τον κολοσσό του Internet με σκοπό να δημιουργήσει μία επιχειρηματική θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τεχνολογία.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν η Google θα έχει κάποια ανάμιξη στην καινούρια προσπάθεια του Rubin, αλλά στην επίσημη επιβεβαίωση της αποχώρησής του, ο CEO της Google, Larry Page, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα του ασχολία.

Εκτός από την ασχολία του με το Android, ήταν ο συνιδρυτής της εταιρείας Danger, η οποία είχε δημιουργήσει πριν από 15 χρόνια το πρώτο smartphone που βασιζόταν στο Cloud για τις περισσότερες λειτουργίες του, το Sidekick. Περιμένουμε να δούμε τις νέες του κινήσεις και δραστηριότητες με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons