ΝVIDIA Titan X για πανίσχυρα γραφικά

by Nikos Kaimakamis • On 05-03-2015 • AT 2:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Nvidia-Titan-X

Η NVIDIA παρουσίασε την Titan X, η οποία εκτιμάται ότι είναι η πιο ισχυρή κάρτα γραφικών στον κόσμο αυτή τη στιγμή με πολλές χάρες για τον gamer. 

H NVIDIA Titan X στηρίζεται στην αρχιτεκτονική Maxwell, φιλοξενώντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 8 δισεκατομμύρια ολοκληρωμένα κυκλώματα, μία επίδοση που ομολογουμένως εντυπωσιάζει. Το frame buffer είναι 12 GB, ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο της, το οποίο αποτελεί επίδοση ρεκόρ για μία μονοπύρηνη κάρτα γραφικών. Για λόγους σύγκρισης, αρκεί να αναφερθεί ότι η NVIDIA GTX 980, η οποία είναι η πιο ισχυρή κάρτα της εταιρείας με μονό πυρήνα Maxwell και έχει 5,2 δισεκατομμύρια ολοκληρωμένα κυκλώματα.

Ήδη στην πρώτη της παρουσίαση η NVIDIA Titan X παρουσίασε ένα δοκιμαστικό του Unreal Engine 4, το οποίο θα υποστηρίζει. Με τέτοια ισχύ, θεωρείται δεδομένο ότι η νέα κάρτα γραφικών θα υποστηρίζει φωτορεαλιστική απεικόνιση γραφικών και ποικίλες εφαρμογές δυνητικής πραγματικότητας, καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η ζήτηση σε αυτό το πεδίο του virtual reality.

H ανακοίνωση της επερχόμενης κυκλοφορίας της NVIDIA Titan X έγινε από τον ίδιο τον συνιδρυτή της NVIDIA, Jen-Hsun Huang κατά τη διάρκεια του event της Epic Games, στο πλαίσιο του Game Developers Conference 2015, με μάλλον… ανορθόδοξο τρόπο, καθώς παρενέβη στο event για να δώσει λεπτομέρειες για τα όσα ετοιμάζει η NVIDIA στον τομέα των GPU.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons