Πυρηνική ενέργεια… είναι επιλογή;

by Stefanos Kofopoulos • On 02-05-2007 • AT 3:25 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

nuclear reaction Li6-d

Με τα προβλήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος να αυξάνονται, κάποιο φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την πυρηνική ενέργεια και φαίνεται να υποστηρίζουν την ιδέα με πάθος. Αναφορά για την επιλογή της ανθρωπότητας να κάνει στροφή στην πυρηνική ενέργεια, θα γίνει στο συνέδριο Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) αυτή την εβδομάδα στην Μπανγκόκ.

Αν με ανησυχεί κάτι είναι ότι η επισήμανση και η αναφορά στα θολά πλέον όρια μεταξύ υποστηρικτών της ιδέας και όσων θεωρούν το ενδεχόμενο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας σκέτη τρέλα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των συνιδρυτών της Greenpeace, Patrick Moore και James Lovelock, οι οποίοι εκφράζουν την συμπάθεια τους για την ιδέα την ίδια ώρα που το WWF δηλώνει ότι δεν τίθεται κάν θέμα επιλογής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλο πυρηνική σχάση, άλλο σύντηξη… μην τα μπερδεύουμε. Η σύντηξη, αν και πανάκριβη και ακόμα σε πειραματικό στάδιο, είναι καθαρή και ασφαλής – φαίνεται και από την εικόνα που ανέβασες. Το προϊόν της είναι το ήλιο, όχι ενεργό ουράνιο… Ρίξε μια ματιά και στο http://www.hellasfusion.gr :)

  2. Σε αντίθεση με το τι έχει μεταδοθεί στο ευρύ κοινό η πυρηνική ενέργεια είναι ένας αρκετά καθαρός τρόπος παραγωγής ενέργειας, όταν όμως πληρούνται οι σωστές διαδικασίες (τα παραπροϊόντα μακροπρόθεσμα είναι πράγματι το μεγαλύτερο αγκάθι). Επίσης, αν πληρούνται οι προδιαγραφές, τα εργοστάσια είναι πάρα πάρα πολύ ασφαλή.
    Διαβάζοντας αναφορές από παλαιότερα ατυχήματα, βλέπει κανείς ότι έγιναν και πολλά ανθρώπινα λάθη σε χειρισμούς/ εκτιμήσεις καταστάσεων. Υποτίθεται ότι την μεγαλύτερη ευθύνη δεν πρέπει να την έχει ένας χειριστής αλλά το αυτόματο σύστημα που σε περίπτωση συναγερμού λαμβάνει όλα εκείνα τα προκαθορισμένα μέτρα ώστε να αποφευχθεί ένα ατύχημα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons