Η NTT Docomo χάνει ρεκόρ συνδρομητών χωρίς το iPhone 5

by Stefanos Kofopoulos • On 09-12-2012 • AT 5:34 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η NTT Docomo χάνει ρεκόρ συνδρομητών χωρίς το iPhone 5

Η Ιαπωνική αγορά είναι δύσκολη και η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας, η NTT Docomo, καταγράφει την μεγαλύτερη απώλεια συνδρομητών επειδή δεν προσφέρει το iPhone 5. Οι Ιάπωνες εκτιμούν το νέο smartphone της Apple και θέλουν να το αποκτήσουν ακόμα και αν αλλάξουν εταιρεία.

Η NTT Docomo έχασε 40.800 πελάτες τον Νοέμβριο 2012, νούμερο που αποτελεί την μεγαλύτερη απώλεια στην ιστορία της εταιρείας αλλά και την πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η εταιρεία χάνει συνδρομητές. Χωρίς το iPhone 5 οι Ιάπωνες προτίμησαν να αλλάξουν εταιρεία και να γίνουν πελάτες των “μικρότερων” εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όπως η KDDI και η Softbank που κέρδισαν αντίστοιχα 228.800 και 301.900 νέους συνδρομητές.

Προφανώς η μετακίνηση της βάσης συνδρομητών επηρεάζεται και από άλλως λόγους αλλά η έλλειψη του iPhone 5 αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα για την NTT Docomo, με απώλεια συνδρομητών για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια. Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προσφέρει πολλά smartphones βασιμένα στο Android αλλά και το Disney smartphone βασισμένο επίσης σε Android. Χωρίς iPhone 5 αλλά και Windows Phone η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ανησυχητική.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eπειδη καθε ειδηση εχει παραπανω απο μια οψη, ας δουμε και την αλλη οψη της παραπανω ειδησης…
    Η NTT Docοmo ειχε το 1993 1.000.000 συνδρομητές και τον Μαρτιο του 2012 ειχε 60.000.000 συνδρομητές. (http://tinyurl.com/d5futhg). Αν απο αυτους εχασε 40.800 συνδρομητες (και μαλιστα αυτο ειναι ρεκορ !!!) τοτε εχασε 0,068 % των πελατών της. Δεν μου ακουγεται και τόσο εντυπωσιακό, ουτε και στη θεση τους θα ετρεχα να φερω το iP5 τη στιγμη που σε 3-4 μηνες θα εχουν τις νεες ναυαρχιδες της Samsung και της HTC που θα κανουν το iP5 να φαινεται παρωχημενο.

    • Φυσικά, ακριβώς όπως το λες είναι. Το πρόβλημα εντοπίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που χάνει συνδρομητές σε 5 χρόνια.

Top

Show Buttons
Hide Buttons