Χαμηλές πωλήσεις το Office 2010 στην αρχή, δεν επηρεάζεται από τον ανταγωνισμό λέει η NPD

by Stefanos Kofopoulos • On 14-07-2010 • AT 10:11 am • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

office 2010 window

“A bit disappointing” δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλει να ακούει η Microsoft για τις πωλήσεις του νούμερο ένα cash cow της εταιρείας. Αυτή είναι η άποψη του αντιπροέδρου της NPD που παρακολουθεί την αγορά και βλέπει ότι το Office 2010 υστερεί λίγο σε νούμερα ενώ αντίθετα το Office 2007 είναι σε καλύτερη μοίρα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις. Καλοκαίρι είναι, η αγορά πεσμένη και κανείς δεν σκέφτεται την αναβάθμιση στις εφαρμογές γραφείου πριν την επιστροφή από τις διακοπές ή αν δεν έχει σοβαρό λόγο να αναβαθμιστεί όπως συνέβη με το Office 2007. Αν αξίζει κάτι ιδιαίτερης προσοχής στην ανάλυση της NPD είναι η αναφορά στον ανταγωνισμό του Google Docs, Zoho και OpenOffice: “These products have little awareness among the mainstream consumer who is the retail boxed version’s primary customer”.

Έχετε δοκιμάσει το Office 2010 ή ακόμα καλύτερα έχετε αγοράσει πρόσφατα υπολογιστή με το Office 2010 προ-εγκατεστημένο;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Με το OpenOffice είμαι απόλυτα ευχαριστημένος οπότε και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο (και μάλιστα επί πληρωμή).

 2. Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν μου κάθεται αυτή η ατάκα σχετικά με το Open Office και τα λοιπά. Αν ο στόχος είναι ο mainstream consumer γιατί αυτός,ο οποίος θα κάνει την βασική χρήση του όλου πακέτου,να μην πάει σε κάποια δωρεάν και ποιοτική επιλογή που τον καλύπτει πλήρως? Ο κόσμος πλέον γνωρίζει ποιό είναι το open office και τι μπορεί να κάνει με αυτό.

  • Γιατί να μην χρησιμοποιήσει και Google Docs κλπ και να τα έχει όλα στο cloud;

   • Σωστός,ακόμη καλύτερα. Δεν έχω άδικο δηλαδή που μου φαίνεται περίεργη αυτή η δήλωση?

 3. Τα cloud office έχουν πολύ ακόμα δρόμο να κάνουν ειδικά σε εταιρικά περιβάλλον όπου άλλωστε αγοράζονται και οι περισσότερες άδειες. Όσον για τον μέσο απλό χρήστη που τον καλύπτουν οι δωρεάν εφαρμογές είτε desktop είτε cloud, αυτός όντως δεν είναι συνήθως αρκετά ενημερωμένος για τις διαθέσιμες επιλογές.

  • Ναι, η ενημέρωση είναι σημαντικός παράγοντας.. ή μάλλον η έλλειψη αυτής. Δεν λέω ότι τα Google Docs είναι Office 2010 σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται, το ένα μόλις γεννήθηκε και το άλλο κάνει παπάδες… μόνο που οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν ούτε καν το AVG στο Excel. Για απλές δουλειές και ανάγνωση αρχείων είναι μια χαρά τα cloud services.

   Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή στατιστικά χρήσης cloud services για office apps από χώρες με σύνδεση παντού και χώρες όπως η Ελλάδα που τώρα το προσπαθεί. Υποθέτω ότι εμείς έχουμε πολύ μεγάλο πειρατικό και γνήσιο user base σε Office.

Top

Show Buttons
Hide Buttons