Περίεργο κλίμα στο Βόρειο ημισφαίριο

by Stefanos Kofopoulos • On 13-02-2008 • AT 4:09 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

noaa snow ice chart jan 31st 2008

Είναι γνωστό ότι το κλίμα του πλανήτη βρίσκεται σε μια περίεργη φάση και οι αλλαγές είναι ραγδαίες. Οι πάγοι λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και όλα δείχνουν πως το νερό μπορεί να γίνει τόσο επικίνδυνο για την ζωή όσο πολύτιμο είναι. Μέσα σε αυτό το μπέρδεμα οι ακρότητες είναι ο μόνος τρόπος που η φύση μπορεί να εκφραστεί, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα με τους πάγους του Βόρειου Ημισφαιρίου να καλύπτουν την μεγαλύτερη έκταση που καταγράφηκε από το 1966. Είναι περίεργο αλλά συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μάλλον για το Βόρειο ημισφαίριο ήθελες να πεις.

 2. @Nikos: Ναι, βόρειο ήθελα να γράψω αλλά.. thx

 3. Δηλαδή ??? αντι να λιώνουν οι πάγοι γινόνται περισότεροι εκει ?

 4. @Raptor7: Αυτό φαίνεται ότι έγινε “προς στιγμή” στο Βόρειο ημισφαίριο.. έχουμε και το Νότο βέβαια!

 5. Υπάρχει μία θεωρία (από αυτές των συνωμοσιών που δεν ξέρω αν τη μεταφέρω και σωστά) που λέει ότι η υπερθέρμανση θα οδηγήσει σε εξάπλωση των παγετώνων και θα έχουμε μετατόπιση πληθυσμών, αλλά δεν ξέρω πόση βασιμότητα έχει για να την πάρει κάποιος σοβαρά. Κυκλοφορούσε ένα τέτοιο κείμενο τις ημέρες των πυρκαγιών στην Πάρνηθα όταν είχε γίνει η συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ανακάτευαν και κάτι με Αλ Γκορ μέσα, αλλά δεν έδωσα αρκετή βαρύτητα. Τώρα με προβλημάτισες με αυτό το ποστ…

 6. Η επόμενη μέρα!
  Πάμε για την νέα εποχή των παγετώνων!
  Θα γίνουμε επιτέλους Σουηδία!!!

 7. @Barpageorge: Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι στροφή στο τροπικό κλίμα με ακραία καιρικά φαινόμενα σε κρύο και ζέστη.

 8. Ακούσατε καιρό για Σ/Κ? Πτώση 10 βαθμών η θερμοκρασία, χιόνια στα πεδινά…και πάλι 8 με 9 μποφόρ…

  τις προάλλες νόμιζα πως φύγει το βράδυ το μπαλκόνι απο την θέση του!

  Χάλια η κατάσταση με το κλίμα…

 9. @coolplatanos: Ναι η άποψη αυτή είναι και η πλέον τεκμηριωμένη, και αναφέρεται και από τον Al Gore. Αφορά κυρίως το Βόρειο ημισφαίριο.
  Στα γρήγορα το ρεύμα του κόλπου του Μεξικού (υπεύθυνο για την θέρμανση των παραθαλάσσιων περιοχών του βορείου ημισφαιρίου) αλλά και άλλα ίδιας μορφής και “χρήσης” ρεύματα (κυρίως υπάρχουν στο βόρειο ημισφαίριο) θα μικρύνουν στην ουσία, αφήνοντας το βόρειο ημισφαίριο να παγώσει.
  Ο λόγος είναι ότι λιώνοντας οι πάγοι θα ρίξουν την θερμοκρασία του επιφανειακού νερού στις θάλασσες μικραίνοντας έτσι τις διαδρομές των ρευμάτων 9ως γνωστόν αυτές υπάρχουν λόγο διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ επιφανειακού και χαμηλότερων επιπέδων νερού.

 10. ναι είναι πολύ περίεργο τι να πω? ρε παιδιά χειμώνας είναι στο βόρειο ημισφαίριο και ο χάρτης είναι χάρτης χιονιού και πάγου, αν ήταν μόνο πάγου κάτι θα γινόταν. σε μια εβδομάδα λίγο ζέστη να κάνει και θα είναι η μισή έκταση λευκή στο χάρτη. δεν είναι περίεργο κλίμα ο χειμώνας! και φοβάμαι ότι κανονικά έπρεπε να είναι και πιο λευκός ο χάρτης και εκεί είναι το κακό ότι δεν είναι!

Top

Show Buttons
Hide Buttons