Το Nook Color πουλάει τρελά, ξελασπώνει την Barnes & Noble’s

by Stefanos Kofopoulos • On 30-08-2011 • AT 10:41 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το Nook Color πουλάει τρελά, ξελασπώνει την Barnes & Noble

Εκπληκτικά νέα για το Nook Color και την Barnes & Noble’s που βλέπει τον τζίρο της να αυξάνεται γιατί ο Nook πουλάει τρελά. Για την ακρίβεια τα έσοδα από τις πωλήσεις του Nook Color και των βιβλίων στην ηλεκτρονική τους μορφή καταγράφουν αύξηση 140% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, φτάνοντας τα 277 εκατομύρια δολάρια για το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο. Με περίπου 25% της αγοράς των e-reader η Barnes & Noble’s έχει λόγο και ισχυρό αντίπαλο το iPad και φυσικά το Kindle. Τώρα περιμένει υπομονετικά μαζί με όλους τους άλλους για να δει το νέο Amazon tablet.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι τόσο το Kindle όσο και το Nook Color πουλάνε τρελά και πιθανότατα καταγράφουν μια αυξητική τάση στην ανάγνωση βιβλίων. Το χαρτί είναι όμορφο αλλά άβολο δημιουργεί στοίβες ή ακόμα και όταν πρέπει να μεταφερθεί σ μορφή 2-3 βιβλίων το καλοκαίρι. Με τα e-books και την πρωτοπορία του Kindle, εταιρείες όπως η Barnes & Noble’s με το Nook όχι μόνο κερδίζουν χρήματα εκτός παραδοσιακού μοντέλου πώλησης βιβλίων αλλά κατέχουν μερίδιο της αγοράς που μέχρι πρόσφατα ανήκε στο Amazon.

Όσοι έχετε e-readers, έχετε διαπιστώσει αν διαβάζετε περισσότερα βιβλία ή όχι. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αγοράζετε περισσότερα βιβλία αλλά τα διαβάζετε;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τώρα με το έγχρωμο reader να δούμε αν η amazon επιμένει σε διαφημίσεις όπου κάτω απο τον καυτό ήλιο των διακοπών το reader της είναι πιο readable,ή θα πάρει την πεπατημένη και θα βάλει και αυτή χρώμα;

 2. E-reader το μέλλον του βιβλίου.

 3. Εγώ διαπίστωσα ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράζεις και να δημιουργείς στοίβες μέσα στο Kindle από βιβλία που θέλεις να διαβάσεις από το να αγοράσεις τα ίδια βιβλία σε χαρτί. Άσε που είναι πολύ πιο γρήγορο και φθηνό. Ευτυχώς μετά από δύο τέτοιες αγορές το έκοψα.

 4. Εγώ διαβάζω σημαντικά περισσότερο με το Sony PRS-600 απ’ ότι πριν. Είναι εξαιρετικά βολικό να έχεις όλη τη βιβλιοθήκη σου παντού και να μπορείς να διαβάσεις άνετα χωρίς βάρος, χωρίς όγκο, χωρίς φορτίσεις μπαταρίας κλπ.
  Το nook color δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο μεγάλη επιτυχία, εκτός από την χαμηλή του τιμή. Προφανώς όλοι αυτοί που το αγοράζουν ξέρουν καλύτερα από εμένα που δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου. Πρόκειται για ένα tablet και όχι e-book reader. Και ένα tablet, όσο εξαιρετική συσκευή και να είναι δεν είναι reader.
  Μην νομίζει κανείς ότι απορρίπτω τα tablets. Αν μπορούσα να πάρω μόνο ένα tablet ή μόνο ένα reader, θα διάλεγα το tablet. Όμως, τελικά, διαλέγω και τα δύο! Tablet για web και apps, reader για διάβασμα βιβλίων.

 5. Στην κλασσική περίπτωση βλάβης, κλοπής κλπ τα βιβλία
  μπορείς να τα ξανακατεβάσεις ή τα αγοράζεις από την αρχή;

  • Τα κατεβάζεις πάλι αφού χρησιμοποιείς το Amazon login σου. Το ίδιο συμβαίνει και σε όλα τα Kindle Apps που έχεις σε iPhone, iPad, PC κλπ

Top

Show Buttons
Hide Buttons