Η Nokia έχει back up αν τα Windows Phone 8 αποτύχουν

by Stefanos Kofopoulos • On 04-07-2012 • AT 7:34 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia έχει back up plan τελικά

Μετά το Burning Platform memo από τον Stephen Elop η Nokia αποφάσισε να επενδύσει το μέλλον της εταιρείας στα Windows Phone, μειώνοντας δραστικά το κόστος R&D ενώ παράλληλα το βάρος έπεσε στην σχεδίαση όμορφου και ελκυστικού hardware για κινητά και από ότι φαίνεται, πολύ σύντομα tablets. Μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει λόγος για το backup plan της Nokia, το σχέδιο Β αν κάνει δεν πάει καλά με τα Windows Phone και την συνεργασία με την Microsoft.

Πολύ πρόσφατα o Risto Siilasmaa, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nokia, δήλωσε σε συνέντευξη στην Φινλανδική τηλεόραση πως η Nokia έχει εναλλακτικές λύσεις αν τα Windows Phone 8 αποτύχουν να πείσουν το παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό. Συγκεκριμένα δήλωσε:

like any responsible board, we must be prepared for alternatives, but that is not our focus today

Ωστόσο, η Nokia πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να στραφεί προς εναλλακτικές λύσεις, καθώς τα Windows Phone 8 θα τα καταφέρουν στις αγορές. Όμως αναρωτιέμαι αν χρειαστεί να εγκαταλείψει η Nokia το οικοσύστημα της Microsoft, ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο Β; Lumia συσκευές με Android; Επιστροφή στο ήδη νεκρό Symbian ή κάποιο άλλο λειτουργικό όπως το Android;

via

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nokia με android αγοράζω με κλειστά μάτια …

 2. τι αλλο android +1 στον Νικο

 3. Τι κρίμα να μην επενδύσουν πάνω στο εκπληκτικό Meego.. ένα μοναδικό λειτουργικό, αφέθηκε (αν και παραμένει ζωντανό προς το παρόν) ενώ θα μπορούσε άνετα να κάνει την έκπληξη.

  • Και πολύ καλά έκανε, πόσοι developers θα διάλεγαν το meego;

 4. Πηρες Lumia 900, αλλα WP8 γιοκ. Και μη μου πεις οτι δεν σε νοιαζει, ένοιαξε όλους τους άλλους που πηραν τοσο ακριβη συσκευή.

 5. Πιστεύω τα WP8 θα πάνε πολύ καλά και δεν θα χρειαστεί να αναζητήσουν κάτι καινούργιο στη Nokia. Από Σεπτέμβριο που θα αρχίσει για τα καλά το μάρκετινγκ θα αρχίσει να φαίνεται η διαφορά γιατί ο κόσμος είναι πολύ εξοικοιωμένος με το λειτουργικό και την συνήθεια του να έχει windows αλλά και με την ποιότητα που είχε και έχει ακόμα σαν κατασκευαστής η Nokia.
  Μία εναλλακτική θα ήταν σίγουρα το android αλλά δεν θα φτάσει εκεί ή ακόμα και αν φτάσει μάλλον κάτι καινούργιο θα αναζητήσουν οι Φιλανδοί.
  Τώρα όσον αφορά την αναβάθμιση στα παλιά μοντέλα δυστυχώς όλοι οι early adopters τα έχουμε αυτά τα προβλήματα. Η έκδοση πάντως 7.8 πιστεύω θα σώσει κάποιες εντυπώσεις.

Top

Show Buttons
Hide Buttons