Η Nokia εναντίον της Apple σε διαφημιστικό, το κίτρινο μετράει

by Stefanos Kofopoulos • On 03-10-2012 • AT 1:38 pm • 28 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia εναντίον της Apple σε διαφημιστικό, το κίτρινο μετράει

Το μυαλό του διαφημιστή είναι ένα υπέροχο πράγμα μέχρι την στιγμή που σκεφτεί το βίντεο που θα δείτε στην συνέχεια. Εικαστικά δεν είναι κακό, δεν έχει προβλήματα, τα γραφικά είναι χαριτωμένα και η μουσική παιχνιδιάρικη. Η ιδέα βασίζεται σε ένα παλιότερο διαφημιστικό αλλά και πάλι αυτό δεν έχει σημασία. Οι ιδέες ανακυκλώνονται και βελτιώνονται κάθε χρόνο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η κίνηση της Nokia εναντίον της Apple. Οι Φινλανδοί δεν έχουν πουλήσει ούτε ένα Nokia Lumia 920 αλλά κοροϊδεύουν και προκαλούν αυτούς που θέλουν να αγοράσουν iPhone 5. Το διαφημιστικό δεν είναι όπως αυτό της Samsung αλλά κινείται στο ίδιο νόημα. Η διαφορά με τον ανταγωνισμό είναι 5 – 0 (εκατομμύρια iPhone 5) και 20 – 0 (εκατομμύρια Samsung Galaxy S3 – Nokia Lumia 920), σκορ αρκετά σημαντικό.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι η πιο απλή. Η Nokia θέλει να δοκιμάσει ό,τι μπορεί για να πουλήσει περισσότερο. Βέβαια το κίτρινο χρώμα της συσκευής δεν είναι και τόσο μοναδικό όπως είδαμε αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία. Το πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει. Με ή χωρίς το Nokia Lumia 920 δεν έχει σημασία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

28 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είναι λογικό… προετοιμάζει το έδαφος. Πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά! Όχι όπως το iPhone 5 (φυσικά) αλλά πιστεύω πως θα χτυπήσει καλούς αριθμούς. Είναι πολύ καλό το κινητό αυτό για να μην πουλήσει.

  • Πλέον έχει καθυστερήσει πολύ

   • Αν όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το ημερολόγιο των events της apple, ναι. Για το ημερολόγιο της Nokia το iPhone 5 βίαστηκε να κυκλοφορήσει. Θα μπορούσες κάλλιστα να πείς ότι θα μπορούσαν να περιμένουν λίγο για να συμπεριλάβουν NFC, χάρτες της προκοπής και να δοκιμάσουν λίγο την μπογιά και την κάμερα.

   • Μου φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα της πραγματικότητας. Το Nokia Lumia 920 παρουσιάστηκε χωρίς τιμή, ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Nokia είναι ο σημαντικότερος hardware partner της Microsoft για τα κινητά. Μια εβδομάδα μετά η HTC παρουσίασε το HTC 8X και ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσει και με τι τιμή. Η HTC κατασκευάζει κινητά Android, Windows Phone κλπ. Δεν έχει την σχέση που έχει η Nokia με την Microsoft.

    Η Nokia αναγκάστηκε αν διαρρεύσει τιμές και πιθανές ημερομηνίες κυκλοφορίας σε μερικές μόνο χώρες μετά από τον μικρό χαμό σχετικά με την καθυστέρηση ανακοίνωσης τιμής και ημερομηνίας διάθεσης.

    Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το Nokia Lumia 920 δεν έχει πουλήσει ούτε ένα κομμάτι σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό.

   • Καταρχάς νομίζω ότι το θες τόσο πολύ που έχεις αρχίσει να χάνεις την υπομονή σου!

    Για μας που έχουμε ήδη Lumia, τα καλούδια του 920 είναι ήδη εδώ.

    Περιττό να σου πω ότι για το Nokia Drive και το Nokia Lens βλέπω διθυραμβικές κριτικές από χρήστες σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο από τα γνωστά US/UK.

    Άμα δεν μπορείς να περιμένεις πάρε ένα Lumia 900. Μια χαρά ενθουσιασμένος θα μείνεις.

    Όσο για τα apple maps, φαίνεται ότι μπορεί και να είναι η ταφόπλακα της apple. Πως θα επικρατήσει όταν έχει να αντιμετωπίσει χάρτες google από τη μία ή χάρτες nokia από την άλλη που συνδυάζουν πληροφορία Navteq, Bing, Fedex και UPS? Αυτά περιέχουν ΕΤΗ και ΕΤΗ συλλογής επεξεργασίας και επιβεβαίωσης πληροφορίας χαρτών. Αυτό ΔΕΝ αναπληρώνεται σε 1-2 χρόνια. H μόνη λύση για την apple πλεόν είναι η αγορά υπηρεσιών mapping από την google ή τη nokia… Πρέπει επιτέλους να ξοδέψει λίγα από τα λεφτά που μαζεύει…

   • Ενημερωμένος είσαι μόνο που θα σου πω και πάλι ότι το Nokia Lumia 920 ακόμα δεν μπορεί να το έχει κανείς στα χέρια του. Είναι τεράστια διαφορά από ό,τι κυκλοφορεί σε smartphone αυτή την στιγμή.

   • Καμμία 20αριά μέρες ακόμα!

    Δεν απέχει και πολύ…

    ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

 2. Η Nokia, οπως και οι Samsung, HTC, Sony, LG βγάζουν δεκάδες συσκευές κατα τη διάρκεια κάθε χρόνου. Το σεπτεμβριάτικο launch της Appla είναι δική της πατέντα, που την εξυπηρετεί αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι οφείλουν να συντονίζονται με την ετήσια περίοδο της Apple.

  Επιπλέον, το iPhone 5 είναι ήδη πίσω από τον ανταγωνισμό σε δυνατότητες και προδιαγραφές και με τον ετήσιο κύκλο της Apple προβλέπεται να μείνει πολύ πιο πίσω.

  Ας το αναλύσουμε: Πότε θα βάλει NFC? Όχι πριν τον Σεπτέμβρη του 13
  Πότε θα βάλει ασύρματη φώρτηση? Όχι πριν τον Σεπτέμβρη του 13. Πότε θα βγάλει μεγαλύτερη οθόνη? Όχι πριν τον Σεπτέμβρη του 13. Πότε θα βγάλει φθηνότερη “μαζική” συσκευή? Όχι πριν τον Σεπτέμβρη του 13. Πότε θα διοθώσει τον χάλια φακό της κάμερας? Όχι πριν τον Σεπτέμβρη του 13.

  Γιατί υποθέτεις ότι κάποιος έχει καθυστερήσει λοιπον?

  Ξεκόλα απο το χαζο-iphone. Δεν είναι πια κορυφή. Όχι γιατι το λέω εγώ. Γιατί τα στραβοπατήματα τα κάνανε μόνοι τους και αφήσανε τον ανταγωνισμό να οργιάζει. Με μικρόψυχες κινήσεις τύπου Apple maps.

  TLDR summary: Το συμβόλαιό μου λήγει τέλη Δεκέμβρη, το 920 είναι right on time.

  • Η διαφορά μας είναι ότι εγώ μιλάω με επιχειρήματα, ημερομηνίες και γεγονότα και εσύ με υποθετικά σενάρια.

   Πες μου 3 πρακτικές εφαρμογές μαζικής κλίμακας για το NFC. Προσωπικά βλέπω ότι είναι σαν το Bluetooth που κάθε χρόνο ήταν η χρονιά του αλλά χρειάστηκε περί τα 7 χρόνια για να γίνει mainstream.

   Η ασύρματη φόρτιση είναι έξυπνο χαρακτηριστικό, χρήσιμο επίσης. Η Nokia φαίνεται να κινείται σωστά προς αυτή την κατεύθυνση με συμφωνίες για ασύρματη φόρτιση σε εστιατόρια και καφέ στην Αμερική αλλά ακόμα έχει ένα σημαντικό θέμα. Το Nokia Lumia 920 δεν κυκλοφορεί στην αγορά.

   Αυτό με το μαζική συσκευή δεν έχω ιδέα τι σημαίνει. Για τον φακό της κάμερας, δεν είμαι 100% σίγουρος ότι υπάρχει πρόβλημα.

   Σε κάθε περίπτωση είσαι ελεύθερος να αγοράσεις το κινητό που ικανοποιεί την αισθητική σου, το πορτοφόλι και τις ανάγκες σου. Θα σε παρακαλούσα να ξεκολλήσεις από το ύφος που χρησιμοποιείς στα σχόλια σου. Δεν βοηθούν την κουβέντα.

   • Three practical large scale NFC applications:
    – metro and public transport ticket payment
    – payment in supermarkets following self-scanning (for example Delhaize i.e. AB Vasilopoulos partner here, in Belgium allows you to self scan and pay without cashier checking your purchases)
    – business card sharing

    All of these of course could be done with bluetooth and are actually done, but the point is in simple, fast and efficient pairing.

   • True but nothing is happening or ever happened even in countries like Finland where Nokia has been testing and trialing NFC for ages.. literally

  • απλά έγραψες!!!! Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα…! Δεν υπάρχουν μόνο μήλα στον κόσμο… Η Nokia έχει τους τους πελάτες της και θα συνεχίσει μαζί τους + όποιους κερδίσει με την νέα της πλατφόρμα των WP… το Lumia 920 είναι κάτι περισσότερο από εξαιρετικό…

 3. Μια γνωμη απο καποιον που δεν εχει ιδεα (για να προλαβω την ..απαντηση): εστω οτι θελω να αγοράσω ενα νεο καλο smartphone και εχω να επιλεξω πχ μεταξυ iPhone 5 καιLumia 920. Υπάρχει κανενας ΛΟΓΙΚΟΣ ανθρωπος που θα προσπαθησει να με πεισει να παρω το πρωτο επειδη ανακοινωθηκε και ΘΑ κυκλοφορησει σε λιγο καιρο σε σχεση με το δευτερο που ανακοινωθηκε μεν αλλα δεν κυκλοφορησε ακομα αλλα θα βγει σε 1 μηνα ? Νισαφι πια με τετοια επιχειρηματα, λεμε οτι η Νοκια εχασε το παιχνιδι επειδη απλως θα κυκλοφορησει αργοτερα ? Αν ειναι ετσι η Apple το ‘χει χασει απο μηνες γιατι ο κυριος ανταγωνιστης της (Galaxy S3) ειναι στην αγορά απο το Μαιο, και ειναι και καλυτερο απο το iP5.
  Tωρα γιατι καποιοι φαινονται σαν “θιγμενοι” επειδη η Nokia διαφημιζει ετσι το κινητο της, αυτο ειναι μια αλλη ιστορια….

  • Μπορείς να λες ό,τι νομίζεις αλλά αν θέλεις να κάνεις διάλογο με νόημα που θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους αναγνώστες να μάθουν κάτι τότε θα ήταν καλό να αφήσεις να υπονοούμενα.

   Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Samsung Galaxy S3 20 εκατομμύρια πωλήσεις σε 100 ημέρες. iPhone 5 με 5 εκατομμύρια πωλήσεις σε 3 ημέρες. Nokia Lumia 920 μηδενικές πωλήσεις και ακόμα να βγει στην αγορά όσο ο ανταγωνισμός συνεχίζει να πουλάει.

   Η διαφορά μεταξύ Nokia και Samsung , Apple είναι ότι η Nokia δεν έχει χρόνο και χρειάζεται απελπισμένα να πουλήσει κινητά αντί για την περιουσία της. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά ως τώρα με δήλωση του ίδιου του Elop.

   Δεν έχω σκοπό να πείσω εσένα ούτε άλλους. Έχετε την δύναμη του πορτοφολιού σας να αγοράσετε αυτό που νομίζετε ότι είναι καλύτερο για εσάς. Συνολικά αυτή η δύναμη δείχνει που πάνε τα πράγματα και σίγουρα για την Nokia αυτή την στιγμή πάνε από το κακό στο χειρότερο με μηδενικές πωλήσεις ενώ ο ανταγωνισμός τρέχει.

 4. @ Βασίλης το software του iOS έναντι του κάθε lumia ρε φίλε σου είναι αδιάφορο;;; Η υποστήριξη που θα έχεις σου είναι αδιάφορη; Τι κόλλημα θα έλεγα εγώ έχετε πάθει εναντίον του iPhone και τι κόμπλεξ δεν μπορώ να καταλάβω!!! Εσένα δηλαδή τι σε γεμίζει παραπάνω στο lumia? το NFC που θα είναι για τουλάχιστον 2 έτη άχρηστο στην Ελλάδα ; Η κάμερα που έχει πολύ μικρές διάφορες υπέρ; Το design? η ίδια η νοκια που ακόμα παραπαίει; Η ασύρματη φόρτιση που είναι μαρκετιστικο τρικ; (Αφού πάλι πρέπει να κουβαλας μια βάση ρε φίλε) και το iPhone εάν θες το βάζεις σε ένα dock! Τι από όλα αυτά;;ξεκολλατε πια, η apple δεν χρειάζεται να μπαίνει σε ένα αεναο παιχνίδι εντυπωσιασμού! Θα παρουσιάζει κάτι όταν πραγματικά θα είναι έτοιμο γι αυτό η αγορά, δεν θα κάνει κινήσεις για τις κινήσεις! Τώρα εάν αυτά σας χαλάνε τρεξτε πάρτε ανωριμα wp8 και συσκευές των 700 ευρώ από εταιρίες που ξαφνικά θυμήθηκαν πως πρέπει να κινηθουνε. Και μην λαμβάνετε τόσο σοβαρά τα οποία αρνητικά δημοσιεύματα για το 5αρι πριν το παίζετε στα χέρια σας! Αλλωστε οποίο προϊόν ειναι στο επίκεντρο θα έχει και φανατικούς εχθρούς και η τρίχα θα γίνεται τριχια, ας κάνει και το lumia την επιτυχία ( την μισή επιτυχία) του iPhone και ελάτε μετά να δείτε πόσο σκληρά θα του φέρονται και ποσά αρνητικά θα βγαίνουν στη φορά, έτσι για να ασχολούνται! Νησάφι πια, μας γκαστρωσατε!!!!!

  • @VASILIS
   Αλλο εθιξα εγω στο ποστ μου παραπανω, δλδ οτι τα κριτηρια επιλογης του ενος εναντι του αλλου πρεπει να ειναι σαν κι αυτα που περιγραφεις (ή κ καποια άλλα) και ο καθενας ας κρινει, και ΟΧΙ ποιο απο τα δυο θα βγει πρωτο στην αγορα εχει πλεονεκτημα ποιοτητας. Ειναι φανερο απο τα γραφομενα μου. Οσο για την τελευταια σου φραση, προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου, αλλα φανταζομαι τι θα “ακουγα” (απο τον διαχειρστη)αν την εγραφα εγω υποστηριζοντας οτιδηποτε εναντια στo iP5….
   Αντικειμενικοτης πανω απ’ ολα….

   • Αν μου βρεις κάπου αναφορά για πλεονέκτημα ποιότητας από εμένα σε παρακαλώ δείξε το μου

   • Δεν χρειάζεται να το θέσεις κατα γράμμα ώς πλεονέκτημα ποιότητας. Λέγοντας “Η διαφορά με τον ανταγωνισμό είναι 5 – 0 (εκατομμύρια iPhone 5) και 20 – 0 (εκατομμύρια Samsung Galaxy S3 – Nokia Lumia 920), σκορ αρκετά σημαντικό.” μάλλον εννοείς οτι και πρίν 3 βδομάδες το σκόρ μεταξύ s3 και iphone5 ήταν 20-0. Και “το πάρτυ είχε ξεκινήσεις όταν παρουσιάστηκε το s3 πριν κάτι μήνες με ή χωρίς το iphone 5.”

   • Λέω κάτι πολύ απλό. Όλοι πουλάνε εκτός από την Nokia. Ακόμα και η HTC πουλάει Android μέχρι να μπει στην αγορά των Windows Phone 8. Η Nokia δεν έχει να πουλήσει τίποτα και τα πράγματα δυστυχώς πάνε πολύ χειρότερα από όσο είχαν προβλέψει. Αυτό. Τόσο απλό.

   • Συμφωνώ σε αυτό. Το οτι η nokia δεν έχει κάτι άλλο να πουλήσει εκτός απο windows phones των οποίων η πίτα είναι μικρή δεν σημαίνει οτι δεν είναι αρκετά καλό το 920. Οφέιλεται σε αυτογκόλ του ανίκανου CEO της. Ας κρατούσαν το symbian ζωντανό να βάζει λεφτά στα ταμεία μέχρι και εαν τα windows phones στα οποία κακώς στηρίχτηκαν εξ ολοκλήρου πιάσουν

   • Ποτέ δεν είπα ότι το Lumia 920 δεν είναι καλό, ακριβώς το αντίθετο

  • Πες τα ρε συ Βασιλη μας εχουν φαει ζωντανους με τις πλαστικουρες. Ας αγορασουν οτι θελουν και ας ερθουν να μας πουν ποσοι γυρισαν σε iphone οταν ειδαν την διαφορα στην ευκολια χρησης. Και στην τελικη οι πιστοι φιλοι της Apple ειναι πολυ περισσοτεροι (το λεγομενο cult of mac) και ξερουν τι ζητανε. Ποιοτητα. Ετσι πηγαμε στην Apple και για αυτην θα μεινουμε. Σιγα μην κολησουμε στους χαρτες. Δεν μας τρομαζουν οι νεοι χαρτες φιλοι (παραφραζοντας τον Κηλαιδονη) θα τα φτιαξουν και θα συνεχισουν μπροστα με σταθερα βηματα. Οι ανθρωποι βλεπουν μπροστα, ξερουν οτι ο απολυτος ελεγχος θα αποδωσει μακροχρονια και δεν ιδρωνουν με σπασμωδικες κινησεις. Οπως λεει και ενας φιλος “Αυτο δεν θα το κρινεις εσυ, αυτο θα το κρινει η ιστορια!¨:D

 5. @Vasilis To ios είναι πλέον αδιάφορο απο μόνο του, όχι συγκριτικά με το windows phone. Και με το android να το συγκρίνεις αδιάφορο είναι. Η υποστήριξη της apple με αφήνει αδιάφορο αφού πλέον δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό και ακόμα τα πιο “cool” νέα features του είναι διαθέσιμα μόνο στην τελευταία συσκευή οπότε τι να το κάνεις… Όσο για το ότι το nfc είναι πρώιμο οκ, μπορεί να είναι αλλά σκέψου το εξής: Δεν έχει μόνο ΝFC έχει ΚΑΙ NFC, KAI καλύτερη κάμερα ΚΑΙ ΚΑΙ… Το οτι τα έχει και ΔΕΝ τα έχει το iphone δεν είναι μειονέκτημα. Πρώιμοι ήταν επίσης και οι χάρτες της πλάκας που έβαλε η apple στο ios 6 και τώρα τάζει λαγούς με πετραχήλια σε πρώην υπαλλήλους της google για να δουλέψουν στους χάρτες της και προτείνει google maps, nokia maps, bing maps και ότι άλλο σε maps υπάρχει! Τέτοια υποστήριξη πια! Όσο για την διαφήμιση δεν καταλαβαίνω γιατί τόση εμπάθεια! Διαφήμιση είναι, στόχος της είναι να δημιουργήσει τάσεις και χτυπάει το οτι το iphone που περιμένουν να πάρουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βγαίνει μόνο σε άσπρο και μαύρο ενώ το δικό τους προιόν βγαίνει σε περισσότερα χρώματα για περισσότερες επιλογές. Σε πολύ κόσμο δεν αρέσει να βγαίνει μόνο σε άσπρο και μαύρο. Και επίσης είναι λογικό να μην έχει πουλήσει κανένα τηλέφωνο το 920 αφου αναμένεται και δεν πωλείται ακόμη. Δεν βγαίνει αργά, βγαίνει πιο αργά απο το iphone 5, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Το πότε θέλει ο καθένας να αγοράσει κινητό πρέπει να εξαρτάται απο το πότε θέλει να αλλάξει συσκευή και όχι απο το πότε είναι το event της apple.

  • Δεν μιλάμε για τους καταναλωτές αλλά για την επιβίωση μιας εταιρείας, στην συγκεκριμένη περίπτωση της Nokia

 6. …Τιτανα δεν σε ειδα να κανεις κανα ποστ με τα τεραστια προβληματα του Iphone 5

  Προβληματα με το wifi, την λειτουργικότητα του siri,η συσκευη κουδουνιζει αν την κουνας ,τα 5Gb εναντι των 20gb στο cloud …για την μπαταρια που σε πολλες συσκευες δεν κραταει και υπαρχει προβλημα….αλλα μαλλον εισαι πολυ επιλεκτικος. Και αν με αμφισβητεις Googlit.

  Επισης με ενα Lumia 900 και ενα Iphone4s αυτα ειχα εγω …σε εναν τυφλο να δωσεις να χειριστει…το wp7.5 στα social network,mailling,photo-media sharing και τηνχ ρηση που κανουμε κατα το 95% καθε μερα…ειναι ποιο γρηγορο και ποιο σαφες…ποιο καθαρο… Τεσπα και εσυ τη δουλεια σου κανεις μεροκαματο βγαζεις αλλα ειπαμε…ολα εχουν ενα οριο φιλτατε , Το οτι αργει να βγει ενα κινητο…δενε χει καμια σημασια…ποτε δεν θα πουλησει οσο το iphone…και το target group που αναφερεται…μια χαρα περιμενει να το αγορασει …οπως εγινε και με την samsung….και την σειρα galaxyσ

  • Δεν υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Αυτό με το WiFi περιμένουμε να δούμε αν είναι όντως πρόβλημα ή κάτι άλλο. Για το κουδούνισμα δεν καταλαβαίνω τι λές. Ο χώρος στο iCloud ήταν bug και διορθώθηκε. Η μπαταρία είναι κλασσικό σε κάθε αναβάθμιση.

   Συμφωνώ και το έχω πει πολλές φορές, τα Windows Phone είναι πολύ μπροστά σε κάποια σημεία από iOS και Android.

   • Υπάρχουν προβλήματα όπως και με πολλά κινητά τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας τους. Απλά επειδή η apple βγάζει μια καινούρια συσκσυή τον χρόνο και πουλάει πολλά κομμάτια ειδικά τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του γίνονται πιο εμφανή τα προβλήματα του. Και λόγω της υψηλότατης τιμής του είναι λογικό να δυσαρεστεί τον κόσμο.

   • Όλα τα high end smartphones έχουν υψηλή τιμή. Είπα ότι δεν υπάρχουν τεράστια προβλήματα, δεν είπα ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons