Η Nokia σκέφτεται να πουλήσει τα γραφεία της

by Stefanos Kofopoulos • On 03-10-2012 • AT 4:32 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Nokia σκέφτεται να πουλήσει τα γραφεία της

Στην φάση μετάβασης από το παλιό στο νέο, χρειάζεται να κάνεις πολλά και η Nokia το ξέρει πολύ καλά. Οι Φινλανδοί σκέφτονται να πουλήσουν το κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Nokia στο Ελσίνκι για να κερδίσουν χρήματα και να επικεντρωθούν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά.

Τα κεντρικά γραφεία της Nokia κοστίζουν μεταξύ 250 και 300 εκατομμυρίων ευρώ. Αν τελικά προχωρήσει η πώληση η Nokia σκοπεύει να χρησιμοποιήσει leasing για να παραμείνει στο ίδιο κτήριο για τα επόμενα 10 χρόνια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει γραφεία και να παραμένει στο Ελσίνκι για πολύ καιρό ακόμα.

Αυτή είναι η μέχρι τώρα επίσημη θέση της Nokia για το θέμα. Θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να διαχειρίζονται μόνο κεντρικά κομμάτια που αφορούν την εξέλιξη της εταιρείας, όπως τα κινητά, οι χάρτες και άλλες τεχνολογίες, αφήνοντας στην άκρη θέματα που δεν είναι σημαντικά αυτή την στιγμή.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται όχι μόνο η Nokia αλλά και η σύμπραξη που έχουν οι Φινλανδοί με τους Γερμανούς στην Nokia Siemenas Networks. Για κάποιους αυτό είναι σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και η Nokia θα αναγκαστεί να πουληθεί αφού πρώτα ξεφορτωθεί πολλά από τα βαρίδια που έχει.

Πρόσφατα η Credit Suisse υποβίβασε την Nokia και προέβλεψε την διάσπαση και πώληση της εταιρείας τμηματικά.

Προς το παρόν η Nokia περιμένει υπομονετικά μέχρι τα ολοκαίνουρια Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820 με Windows PHONE 8 βγουν στην αγορά, λίγο πριν την κρίσιμη περίοδο των Χριστουγέννων.

Έχει ακουστεί ότι η Nokia θα κλείσει και το Ελληνικό γραφείο στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας παγκοσμίως.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H Nokia Hellas έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα ότι κλείνει. Από το 2013 δεν θα έχει γραφεία στην Ελλάδα

  2. By end of 2013 many foreign companies will have left Greece. Their reasons may be or may not be the same as Nokia’s.

Top

Show Buttons
Hide Buttons