Φήμες για Nokia Android Netbook το 2010

by Stefanos Kofopoulos • On 29-06-2009 • AT 9:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Maemo5 alpha SDK Desktop

Οι φήμες για το Nokia netbook κυκλοφορούν αρκετό καιρό. Ενισχύθηκαν με την ανάπτυξη και διάθεση του Maemo 5 Linux SDK αλλά τώρα τα δεδομένα αλλάζουν και το Android μπαίνει στο παιχνίδι. Επίσημα, οι Φινλανδοί δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημιουργίας και διάθεσης ενός Nokia netbook. Η σειρά tablets N8xx σίγουρα θα μπορούσε να μετατραπεί σε netbook με χαμηλή και το λογότυπο από το Espoo. Σε όλο αυτό το μικρό χαμό, έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη ανακοίνωση συνεργασίας Nokia με Intel.

Με την εμπειρία και την κληρονομιά του Maemo στα N800 και N810 tablets, είναι μάλλον δύσκολο η Nokia να αλλάξει κατεύθυνση και να πάει σε ένα λειτουργικό που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ανταγωνιστή, Google. Μην ξεχνάμε την εμμονή της Nokia για το Ovi και φυσικά την αλλαγή της εταιρείας σε κάτι “more like an internet company” όπως χαρακτηριστικά έχει δηλωθεί. Παράλληλα το Maemo 5, υποστηρίζει νέα χαρακτηριστικά φιλικά προς τους developers αλλά και τους χρήστες όπως: 3G/HSDPA chipsets, hardware-accelerated 3D graphics κλπ. Φυσικά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του Maemo 5 θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν από hardware σε ένα νέο N8xx tablets όπως και σε ένα netbook ή high-end κινητό.

Ο αναλυτής Daniel Amir της Lazard Capital Markets αναφέρει: “In our conversations with ODMs, we have confirmed that Nokia is planning to enter the netbook market with a Google Android, ARM-based netbook that would be sold at carriers. Considering this market is dominated by the PC players, we believe Nokia could face an uphill battle to succeed in this market”. Αν συμφωνώ σε κάτι, είναι η δυσκολία που θα αντιμετωπίσει η Νοkia στο να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τον ανταγωνισμό της Acer, Asus, GigaByte κλπ. Παρά τις προφανείς σχέσεις με καταστήματα και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ο κόσμος φαίνεται ότι θέλει ένα φθηνό PC και όχι μικρό, φορητό υπολογιστή με συμβόλαιο ή/και WWAN.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons