Η Nokia θα αγοράσει την Palm;

by Stefanos Kofopoulos • On 23-09-2009 • AT 12:31 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

nokia best buy palm pre

Διαβάζετε φήμες και μόνο φήμες που έχουν φουντώσει μετά την αποτυχία του Palm Pre να πουλήσει όσο καλά περίμενε η Palm και Sprint. Αυτή την φορά υποψήφιος αγοραστής της Palm είναι η Nokia και σύμφωνα με την εξήγηση που δίνει κάποιος αναλυτής, οι Φιλλανδοί ξοδεύουν ήδη πολλά χρήματα για να φτάσουν και να ξεπεράσουν την τεχνολογική υπεροχή του webOS. Μην ξεχνάμε όμως ότι η Nokia βλέπει το μέλλον με Symbian και Maemo που ήδη ωριμάζει στην επόμενη έκδοση με την βοήθεια του Qt. Η ιδέα για την εξαγορά της Palm από την Nokia είναι τόσο ωραία όσο και άσχημη μπορεί να την φανταστεί κάποιος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επενδύσεις της Nokia σε ένα σωρό εταιρείες θα πάνε χαμένες. Μιλάμε για δισεκατομμύρια δολάρια.

Από το άρθρο του bloomberg.com: “Espoo, Finland-based Nokia is spending $3 billion a year on software research and development, more than 10 times Palm’s R&D budget, he said.

“Palm is worth $17 a share on its own, and $25 to $30 to Nokia, based on what they are spending to replicate Palm,” said Faucette. He rates Palm stock “outperform” and doesn’t own shares. Such an acquisition “would make a lot of sense,” he said”.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. but why for its shake, doesnt palm flood european market with pres?

  • Μόνο ο θεός ξέρει! Έχουν πει για Αγγλία στις αρχές του 2010 αν είναι δυνατόν!

 2. Καταρχήν να συμφωνήσω με το σχόλιο του πρώτου χρήστη.. κατά δεύτερον, τι μανία πιάνει τις εταιρείες και βγάζουν συσκευή ή στην χειρότερη περίπτωση, λειτουργικό επιπέδου WebOS και το “κλειδώνουν” με έναν πάροχο, καταστρέφοντάς το, στην ουσία;

  Τώρα, αν οι φήμες βγουν αληθινές και η Nokia εξαγοράσει την Palm, το μέλλον διαβλέπεται λαμπρό! WebOS για όλους!

  Ε, μα…

  • Είναι εύλογη η απορία και εύκολο να ρωτάμε αλλά δεν ξέρουμε τι συμβόλαια έχουν υπογράψει για αποκλειστικότητα στην Αμερική και τι σχέδια είχαν αρχικά. Ελπίζω μόνο να έρθει κάποιο webOS κινητό στην Ευρώπη πολύ σύντομα, ακόμα και αν είναι το Pixi.

 3. Η Palm πρέπει να γράψει βιβλίο “πως να καταστρέψεις μια εταιρία με χιλιάδες τρόπους”. Έχουν/είχαν μερικά απο τα πιο πρωτοποριακά προιόντα και με τις μ@λ@κίες που κάνουν εκεί πέρα τα έχουν θάψει. Ο βασικότερος λόγος που κλειδώνουν – εν πάσει περιπτώσει – τα κινητά στους παρόχους είναι γιατί η Palm αδυνατεί να προσφέρει service/support και μεταφέρει το πρόβλημα του support στον πάροχο. Επίσης ένα μερίδιο του marketing (ίσως το μεγαλύτερο) μεταφέρεται και αυτό στον πάροχο… Έχει τα θετικά του, άλλα είναι και ο βασικότερος λόγος που το WebOS έχει πουλήσει κάτι λιγότερο απο 1 εκ. συσκευές. Το ερώτημα είναι γιατί δεν το φέρνει στην Ευρώπη. Θεωρώ πως έχει σχέση με τις συμβάσεις με τους αμερικανικούς παρόχους αυτό. Λένε οτι μέσα στον Οκτωβριο θα έρθει στην O2.

  • Συμφωνώ απόλυτα αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουν πέσει πολλά, μα πάρα πολλά λεφτά πάνω στην Palm για να διατηρηθεί ζωντανή και είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να μην αποφασίζει μόνη της αλλά με γραμμή από επενδυτές.

Top

Show Buttons
Hide Buttons