Η Nokia δείχνει σημάδια ανάκαμψης, πούλησε 4.4 εκατομμύρια Lumia στο τέλος του 2012

by Stefanos Kofopoulos • On 10-01-2013 • AT 6:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Nokia δείχνει σημάδια ανάκαμψης, πούλησε 4.4 εκατομμύρια Lumia στο τέλος του 2012

Η Nokia φαίνεται πως ανακάμπτει με πωλήσεις 6.6 εκατομμυρίων smart devices το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Στο τέλος του χρόνου, οι Φινλανδοί κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερο από όσο περίμεναν, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών αλλά και της ίδιας της Nokia.

Στα smartphones η Nokia υπολογίζει πλέον και την σειρά Asha. Με αυτή την μικρή λεπτομέρεια κατά νου, οι πωλήσεις smartphones ήταν 15.9 εκατομμύρια συσκευές για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 εκ των οποίων 9.3 εκατομμύρια Asha, 4.4 εκατομμύρια Lumia και 2.2 εκατομμύρια Symbian.

Στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, η Nokia πούλησε 79.6 εκατομμύρια συσκευές συμπεριλαμβανομένων των 9.3 εκατομμυρίων Asha με τζίρο 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τις πωλήσεις των Nokia Lumia και Symbian smartphones η Nokia έκανε τζίρο 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο CEO της Nokia, Stephen Elop, δήλωσε:

“We are pleased that Q4 2012 was a solid quarter where we exceeded expectations and delivered underlying profitability in Devices & Services and record underlying profitability in Nokia Siemens Networks. We focused on our priorities and as a result we sold a total of 14 million Asha smartphones and Lumia smartphones while managing our costs efficiently, and Nokia Siemens Networks delivered yet another very good quarter.”

Είναι περίεργο που ο Elop δεν δίνει έμφαση στον αριθμό των Lumia αλλά αναφέρει τα 14 εκατομμύρια Asha. Αν μη τι άλλο η Nokia εξέπληξε την αγορά πουλώντας περισσότερα Lumia smartphones από όσα περίμεναν οι αναλυτές και ακόμα και οι ίδιοι οι Φινλανδοί. Το Nokia Lumia 920 δεν πάει καλά ή περιμένουμε τα επίσημα νούμερα;

Περισσότερα για τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2012 της Nokia θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου 2013.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons