Η Nokia αγόρασε την Nokia Siemens Networks και κινδυνεύει να μείνει από μετρητά

by Stefanos Kofopoulos • On 03-07-2013 • AT 4:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Nokia αγόρασε την Nokia Siemens Networks και κινδυνεύει να μείνει από μετρητά

Η Nokia αγόρασε από την Siemens ολόκληρο το ποσοστό των Γερμανών στην Nokia Siemens Networks για περίπου 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι Φινλανδοί πιστεύουν ότι υπάρχει ευκαιρία στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών 4G LTE παγκοσμίως.

Η στρατηγική κίνηση για την πλήρη απορρόφηση της Nokia Siemens Networks από την Nokia φαίνεται να έχει νόημα για την εταιρεία του Stephen Elop. Οι αναλυτές όμως διακρίνουν κινδύνους σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα μείνουν στην Nokia για το υπόλοιπο του 2013.

Σύμφωνα με το Reuters, τα χρήματα που ξόδεψε η Nokia για την εξαγορά του ποσοστό από την Nokia Siemens Networks αλλά και τα χρήματα που χρειάζεται η εταιρεία για να συνεχίσει να λειτουργεί θέτουν την Nokia σε κίνδυνο. Αυτό γιατί τα μετρητά που έχει η Nokia φτάνουν οριακά για να καλύψουν τις υποχρεώσεις της εταιρείας μέχρι τις αρχές του 2014.

Προφανώς ο Stephen Elop ξέρει κάτι παραπάνω για τα οικονομικά της Nokia όπως και για την εξαγορά της Nokia Siemens Networks. Μένει να δούμε αν οι φήμες για εξαγορά της Nokia από την Microsoft αποδειχθούν αληθινές, παρότι η Microsoft φαίνεται να μην ενδιαφέρεται πλέον, και πως οι πωλήσεις Nokia Lumia smartphones το 2013 θα αυξηθούν.

Η Nokia ανανέωσε πρόσφατα την σειρά των Nokia Lumia με το νέο μοντέλο Nokia Lumia 925 και αναμένεται να παρουσιάσει το Nokia EOS / Nokia Lumia 1020 με κάμερα 41 megapixel και Windows Phone 8 στις 11 Ιουλίου 2013.

Φημολογείται ότι το όνομα του νέου smartphone μπορεί να είναι Nokia 909 αντί για Nokia Lumia 1020.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons