Η Nokia λέει αντίο στο Vertu επίσημα πλέον

by Stefanos Kofopoulos • On 12-10-2012 • AT 5:52 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia λέει αντίο στο Vertu επίσημα πλέον

Αντίο στην συνεργασία Nokia και Vertu με τον πιο επίσημο τρόπο. Οι Φινλανδοί στην προσπάθεια να εστιάσουν όλες τους τις δυνάμεις στην νέα στρατηγική της εταιρείας, διώχνουν ό,τι δεν αποτελεί μέρος των νέων στόχων. Τα πανάκριβα και πολυτελή Vertu smartphone είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Vertu η ποιοτητα και η λεπτομερεια κοστιζουν

Η πρόθεση της Nokia να ξεφορτωθεί τα Vertue ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2012 αλλά ολοκληρώθηκε μόλις τώρα. Η Nokia πουλάει το μερίδιο της και διατηρεί ένα μειοψηφικό 10%. Παράλληλα 1000 εργαζόμενοι μεταφέρονται από την Nokia στον νέο ιδιοκτήτη του Vertu, την EQT VI.

Πόσο ακριβά, πόσο Nokia και τι πρόκειται να συμβεί στην σειρά Vertu παραμένει άγνωστο. Δεν θα ήταν άσχημο ένα Nokia Lumia 920 με high end υλικά και θήκη για τους πλούσιος κυρίους, όπως και ένα Nokia Lumia 800 για τις υπερ πλούσιες κυρίες με μικρά τσαντάκια και διάθεση για blink blink.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατα τη γνώμη μου μια πρωτοπόρα σύλληψη και προσπάθεια που δυστυχώς έμεινε μόνο σε θέματα υλικών..

    • Ήταν πανάκριβα τα Vertu γιατί ήταν χειροποίητα, όχι μόνο εξαιτίας των υλικών.

  2. Ενα ανεκδοτο προβιομηχανικης εποχης! Οταν τα υλικά που θα εκαναν ουσιωδως καλυτερα ενα τηλ – επεξεργαστής οθονη καμερα – ειναι τοσο ακριβα στο developement και production που μονο μεσω mass production facilities εχουν νοημα – 9Β$ ενα συγχρονo εργοστασιο κατασκευης ημιαγωγων – η αποπειρα διαφοροποιησης μεσω τεχνολογικα ξεπερασμενων σε 2 χρονια κινητων με την προσθηκη δερματος και αλλων αχρηστων χαρακτηριστικων ειναι καταλοιπο μονο κενοδοξιας.

  3. Συμφωνώ, ωστόσο, θυμίσου πως οταν λανσαρίστηκε η Vertu τα κινητά είχαν πλαστικά με φινιρίσματα που ξέβαφαν, με λαστιχένια πλήκτρα γίνονταν κίτρινα μετα απο λίγα χρόνια.
    Απλα, έπαιξε σε πολύ υψηλές πίστες χωρίς να δώσει κάτι παραπάνω όπως λες. Η Νοκια-Vertu όμως ήταν η πρώτη που ειδε το τηλέφωνο σαν αξεσουάρ (σε όλη τη γκάμα των προϊόντων τους)

    • Συμφωνούμε σε αυτό, απλά το είδε μόνο για όσους είχαν να πληρώσουν εξωτικά ποσά και για αυτό το Vertu έγινε luxury brand

Top

Show Buttons
Hide Buttons