Η Nokia βλέπει πρόβλημα: Downloads αντί Mobile TV

by Stefanos Kofopoulos • On 14-04-2008 • AT 1:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nokia N96 hands on

Ποιός θα το πίστευε ότι η το mobile TV και το DVB-H δεν θα έπιαναν στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που οι καταναλωτές προτιμούν downloads; Η Nokia φαίνεται προβληματισμένη γιατί οι υπολογισμοί δεν της βγήκαν και προφανώς αυτό σημαίνει ότι τα ευρώ που έφυγαν σε έρευνα και τεχνολογία δεν έρχονται πίσω από πωλήσεις hardware και υπηρεσιών. Απογοητευμένος λοιπόν ο κύριος Niklas Savander, head of Nokia Internet services.

Πίστευα πολύ στο DVB-H και ακόμα ελπίζω στην επιτυχία της τεχνολογίας αν αλλάξουν κάποια πράγματα. Δεν θέλω να μπορώ να βλέπω στην οθόνη του κινητού μου τις ίδιες σαχλαμάρες που σερβίρει το μεγαλο κουτί, πληρώνοντας ένα μικρό ποσό κάθε μήνα για να μπορώ να έχω και μερικά γκολάκια ή στιγμιότυπα της F1.

Τα download μπορεί να κοστίζουν πιο ακριβά (ακόμα και σε unlimited data plans), να καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα (WiFi, HSDPA κλπ) προσφέρουν όμως την εμπειρία που έχει επιλέξει ο χρήστης και αποκλειστικά ό,τι περιεχόμενο θέλει αυτός. Η μετάβαση από το laptop/desktop στο κινητό απαιτεί τις περισότερες φορές μόνο την μεταφορά των αρχείων.

Ρίξτε ανάλογο περιεχόμενο στους DVB-H broadcasters, ανακαλύψτε την επόμενη Veronica Belmont, iJustine, τον επόμενο Kevin Rose, Scoble κλπ και όλα θα δουλέψουν καλύτερα.

Hint: Οι operators δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν έτσι απλά τα κέρδη του προσφέρει το bandwidth που πλήρωσαν πολύ ακριβά για να προσφέρουν 3G και 3.5G.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons