Η Nokia χαιρετάει την Ιαπωνία

by Stefanos Kofopoulos • On 28-11-2008 • AT 2:29 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

nokia vertu

Είναι επίσημη πλέον η αποχώρηση της Nokia από την Ιαπωνική αγορά και απεσταλμένη σε δελτίου τύπου. Με μόλις 1% market share και την παγκόσμια οικονομία σε κατάθλιψη, οι Φιλανδοί αποφάσισαν ότι είναι σοφό να σταματήσουν τις πωλήσεις στην Ιαπωνία αλλά να συνεχίσουν να προσφέρουν το Vertu σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που χαρακτηρίζονται πολύ πλούσιοι. Τα καλά νέα είναι ότι το R&D στην Ιαπωνία θα συνεχιστεί. Τα άσχημα νέα είναι ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν περίπου το 10% των εργαζομένων στην Nokia Ιαπωνίας.

Χαρακτηριστικά ο Timo Ihamuotila, Executive Vice President είπε “In the current global economic climate, we have concluded that the continuation of our investment in Japan-specific product variants is no longer sustainable. Moving forward, in Japan, Nokia will concentrate on global R&D activities, focused opportunities like Vertu, as well as further development of Nokia’s sourcing activities”.

Η απόφαση δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργη γιατί σχεδιαστικά τα κινητάς τη Nokia είναι πολύ μακρυά από αυτό που έχουν συνηθίσει και προτιμούν οι Ιάπωνες σε λειτουργικό και form factor. Τουλάχιστον όλα τα LG, Samsung που έχω δει είναι απίστευτα διαφορετικά από αυτά που φτιάχνουν στο Espoo. Μπορεί να παίζει και εσωτερικό εμπάρκο αλλά αυτό είναι μια δική μου, τρελή υπόθεση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άσχετο… η Vertu της ΝΟΚΙΑ είναι; Άντε ρε…

Top

Show Buttons
Hide Buttons