Η Nokia πούλησε μόνο 600.000 κινητά στην Αμερική σε ένα τρίμηνο

by Stefanos Kofopoulos • On 23-07-2012 • AT 4:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Nokia πούλησε μόνο 600.000 κινητά στην Αμερική σε ένα τρίμηνο

Η Nokia φαίνεται ότι θα αλλάξει ξανά πορεία και στρατηγική. Με τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το 2ο οικονομικό τρίμηνο του 2012, μάθαμε ότι μόλις 600.000 Nokia Lumia πουλήθηκαν στην Αμερική. Το νούμερο είναι τραγικά μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι ο ανταγωνισμός πουλάει δεκάδες εκατομμύρια κινητά σε 2-3 μήνες από την διάθεση τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το iPhone 4S και το Samsung Galaxy S 3. Επίσημα η Nokia ανακοίνωσε ότι έριξε στην αγορά, όχι ότι πουλήθηκαν, 4 εκατομμύρια Lumia κινητά. Μετά την ανάλυση που ακολούθησε τα λογιστικά, οι Φινλανδοί πούλησαν στην Βόρεια Αμερική μόλις 600.000 κινητά, δηλαδή τα νέα μοντέλα Nokia Lumia όπως το Nokia Lumia 900 και το Nokia Lumia 710 μαζί με ό,τι άλλο κυκλοφορεί στην αγορά. Αυτή την στιγμή το site της Nokia για την Αμερικανική αγορά δείχνει διαθεσιμότητα για: Nokia 808, Nokia Lumia 900, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800, Nokia Nokia 700. Σε σύγκριση με την Λατινική Αμερική, η Nokia πούλησε 11.9 εκατομμύρια κινητά συμπεριλαμβανομένων όλων των μοντέλων όχι απλά smartphones.

Η μετοχή Nokia και το μέλλον

Το μέλλον δείχνει δύσκολο για την Nokia και την σειρά Nokia Lumia. Ίσως για αυτό το Nokia Lumia 900 να είναι πλέον διαθέσιμο στα $49 με συμβόλαιο 2 ετών και οι Φινλανδοί να ψάχνονται με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Λέγεται πως η Nokia σχεδιάζει να συνάψει αποκλειστικές σχέσεις συνεργασίας με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο που έκανε στην Αμερική με την AT&T. Στόχος είναι η καλύτερη προώθηση των νέων μοντέλων Νokia Windows Phone 8 και φυσικά η εξυπηρέτηση των πελατών που έχουν πλέον την εναλλακτική του iPhone και του Android.

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά, η μετοχή της Nokia έχει χάσει 84% περίπου από την αξία που είχε όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα Windows Phone και οι αναλυτές περιμένουν ένα ακόμα πιο άσχημο οικονομικό τρίμηνο για το τρίτο τρίμηνο του 2012. Το θέμα είναι τι θα πετύχουν οι Φινλανδοί με τα Nokia Windows Phone 8 μοντέλα που ενδέχεται να παρουσιάσουν πρώτοι από όλους και πως θα αντιδράσει το καταναλωτικό κοινό όταν την ίδια περίοδο θα έχει να επιλέξει μεταξύ του νέου iPhone 5 και των Windows Phone 8 μαζί με τις πολλές επιλογές σε Android και Android 4.1.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons